Foto: Vida Press

Arhitekti publicējuši vizualizācijas brīnumskaistam ekotūrisma kūrortam Filipīnu salās. Viesnīcas šeit tiks izkārtotas gliemežnīcu formā, tāpat ieplānoti arī rotējoši torņi, raksta "Vida Press".

Fibonači skaitļu virkni daudzi atceras no matemātikas stundām skolā. Tās pirmie divi locekļi ir 1, bet katru nākamo iegūst, saskaitot abus iepriekšējos. Šo principu proporciju veidošanā jaunām būvēm arhitekti bieži izmanto kā "zelta standartu", lai radītu iespaidīgu vizuālo efektu. Arī veidojot kūrorta skices, izmantots šis princips.

Foto: Vida Press

Jaunajā kompleksā, kas vienlaicīgi varēs uzņemt vairāk nekā 500 viesu, visas ēkas būšot būvētas no pārstrādātiem vai pārstrādājamiem materiāliem no salām.

Turklāt viesi vairākās kūrorta vietās varēs baudīt sauli visas dienas garumā, jo torņi rotēšot līdzi saules ciklam.

Beļģu arhitekts Vincents Kalebo (Vincent Callebaut), kas ir plānu autors un nesen saņēmis balvu kā viens no 50 labākajiem "zaļās"arhitektūras meistariem, uzskata, ka jaunā atpūtas vieta palīdzēs aizsargāt piekrastes vidi. Viesiem turp būs jādodas buru laivā vai ūdens transportlīdzeklī, ko darbina elektriskais motors.

Arhitekts "Vida Press" stāstījis, ka radīt jauno kūrortu viņu iedvesmojis stāsts par Atlantijas okeāna salu apdraudējumu, kas rodas no piesārņojuma, masu tūrisma un pārlieku lielās nozvejas, kā arī klimata izmaiņām. Laikā, kad visā pasaulē izaicinājums ir ilgtspējīgs tūrisms, Kalebo ar savu projektu spēris soli tālāk, radot ideju, kurā ir visi "nulles emisiju", bezatkritumu un energoefektivitātes priekšnoteikumi. Turklāt arī jaunā kompleksa viesiem būšot iespēja ar zinātnieku, inženieru un ekologu palīdzību iegūt pieredzi, kā ar savām darbībām nekaitēt videi vai to aizsargāt. Tie, kas uzturēsies jaunajā kūrortā, tiks aicināti šķirot atkritumus, kā arī uzzināt vairāk par ilgtspējīgu vidi.

Foto: Vida Press

Kalebo, kas dzīvo Parīzē, īpaši uzsvēris "Nautilus Eco-Resort" projekta dabai draudzīgo ideju: "Mūsu jaunais projekts ir kā pionieris šajā jomā, tas ir ekotūrisma komplekss. Tas radīts, lai apzinātu un izmantotu pētnieku zināšanas, apvienojot ekotūristus, kas tiešām vēlas revitalizēt un aizsargāt ekosistēmu, kas ir tik apdraudēta un degradēta, bet tai pašā laikā bagāta kā Filipīnās. Samazinot savu "ekoloģiskās pēdas nospiedumu", koncentrējamies uz dabas aizsardzību un vietējo urbāno ekoloģiju, saudzējot endēmiskās ekosistēmas," saka arhitekts. Tieši tādēļ, celtniecībā viņš iecerējis izmantot salās pieejamos atjaunojamos resursus, kā arī otrreizējās izejvielas.

"Šis koncepts orientēts uz atbildību un piedāvā ekotūrisma ideju, kas balstīta izglītībā un dabīgās vides izmantošanā tā, lai resursi un vietējās populācijas labklājība tiktu aizsargāta un atjaunota."

Vairāk par šo grandiozo projektu var lasīt šeit. Savukārt, ko apskatīt skaistajās Filipīnu salās, lasiet šeit.

Lūk, kā varētu izskatīties jaunais kūrorts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!