Foto: Shutterstock

Braisa kanjons ir nacionālais parks Amerikas Savienotajās Valstīs, Jūtas štatā. Kanjona ainavu rotā simtiem lielāku un mazāku smilšu stabu, kas vizuāli atgādina pludmales smiltīs veidotus piļu torņus. Tur jādodas, lai izbaudītu maģiski skaistu saullēktu, kad saule lēni paceļas virs sapņu torņu smailēm, vai arī, lai izbaudītu saulrieta krāsu gammu, kas katru no šiem stabiem padara unikālu tā vissmalkākajās niansēs, iesaka "Lonely Planet".

Interesanti, ka Braisa kanjons patiesībā nemaz nav kanjons - tas tiek uzskatīts par dabiski veidojušos amfiteātri. Šie spirālveidīgie veidojumi tiek saukti par "hoodoo". Ar laiku tie pārsteidzoši mainās – saules, lietus un pat vēja ietekmē sairst un veidojas jauni.

Neparastos dabas veidotos mākslas darbus var aplūkot no visdažādākajiem skatu punktiem. Dodoties pastaigā pa nacionālā parka takām, var izvēlēties, ko vēlies redzēt un piedzīvot. Tur izvietotas norādes, kas tālāk ved, piemēram, uz saulrieta skata punktu, saullēkta skata punktu un iedvesmas punktu. Katrs var vadīties pēc savām izjūtām un vēlmēm un, sasniedzot norādīto galamērķi, gūt cerēto. 

Foto: Shutterstock

Piedzīvojumus un spilgtus iespaidus var gūt arī, izvēloties tos apskatīt no apakšas un pamaldoties smilšu stabu labirintā.

Kad tur doties?

Visieteicamākais laiks šī kanjona apskatei ir no maija līdz septembrim, bet vispiemērotāk būtu jūnijā vai septembrī, jo jūlijā un augustā tur bieži grand spēcīgs pērkons, turklāt krāšņos skatus baudīt traucē arī odi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!