Foto: Vida Press
Pavasaris ir laiks, kad dzīvība mostas ne tikai dabā, bet arī cilvēkos. Un ceļotprieks atmostas ar jaunu sparu. Lūk, dažas idejas, kurp nedēļas nogales braucienā doties tepat Eiropā, lai izjustu pirmos saules starus un reibinošu ziedu smaržu, jo Rietumeiropā dārzi un parki jau slīkst ziedu pārpilnībā.
Foto: Vida Press

Arī slavenajā Nīderlandes Keukenhofas dārzā vārti apmeklētājiem jau atvērti un tūkstošiem ziedu priecē ikvienu, kas ieradies baudīt šo pavasara krāšņumu. Kā liecina dārza mājaslapā pieejamā informācija, tradicionālā ziedu parāde šeit notiks 22. aprīlī jau 70. reizi. Vairāk informācijas šeit.

Savukārt Kembridžas kanālu pārpludinājušas laivas un cilvēki bauda pavasara atnākšanu, vizinoties gar ziedošajiem krastiem.

Foto: Vida Press

Arī Skotijas pilsēta Edinburga sagaidījusi pavasari un tās Botāniskajā dārzā krāšņi zied milzīgie rododendru krūmi. Par to ko, apskatīt Edinburgā, lasiet šeit.

Foto: Vida Press

Savukārt Griničas parka apmeklētājus Londonā priecē reibinoši uzziedējušās sakuras.

Foto: Vida Press
Arī Kopenhāgenas senajā Tivolī parkā uzziedējušas tūkstošiem sīpolpuķes. Par to, kāpēc vērts doties uz šo parku, lasiet šeit.
Foto: Vida Press

Bet mierīgās Šveices sirdī rāms pavasaris uzplaucis Bernē.

Foto: Vida Press

"Tas ir skaistākais, ko jebkad esmu redzējis," par Berni pirms gandrīz 250 gadiem savai draudzenei Šarlotei fon Šteinai rakstīja vācu klasiķis Johans Volfgangs Gēte. Arī pašlaik Šveices galvaspilsēta ir ļoti populārs un skaists ceļojumu galamērķis. Par to, ko apskatīt šajā skaistajā pilsētā lasiet šeit.

Foto: Vida Press

Savukārt Eiropas tālākajā dienvidu malā Portugālē zied apelsīnu koki.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Lūk, neliels šīgada ceļojuma stāsts par braucienu uz Portugāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!