Foto: Vida Press
Pioniertauna ir maza pilsētiņa Dienvidkalifornijā, kas celta kā dekorācija Holivudas vesterniem, bet funkcionāli ir pavisam īsta un apdzīvota vieta.

Pilsētiņu tuksnesī, netālu no Palmspringsas, Holivudas inženieri uzcēla 1946. gadā, ar investoru, kuru vidū bija arī slavenie aktieri Rojs Rodžers un Džīns Otrijs, palīdzību. Tā nu Pioniertauna ir dzīva slaveno filmu vide, kurp doties klasisko vesternu cienītājiem.

Foto: Vida Press

Autori bija iecerējuši no jauna radīt ikonisko Mežonīgo Rietumu stila vidi, kāda tā varētu būt 19. gadsimta beigās. Te redzamas mākslīgas namu fasādes, bet aiz tām slēpjas īstas iestādes, kas noder apmeklētāju izklaidei un izmitināšanai – saldējuma kioski, boulinga zāle un moteļi, raksta "Vida Press".

Atšķirībā no citām līdzīgām vietām Amerikā, kas tapušas kā apskates vietas, Pioniertaunas radītāji vēlējās izveidot pilsētiņu, kas patiešām funkcionētu, kurā varētu dzīvot un kas būtu nosacīti īsta.

Foto: Vida Press

Un viņu vēlme piepildījās, jo arī mūsdienās te dzīvo vairāki simti pastāvīgo iedzīvotāju, turklāt tie nav tikai večuki, bet esot jūtama arī "jaunu asiņu" pieplūšana un ir ģimenes, kas šurp pārceļas, lai uzņemtu tūristus un apmeklētājus. Arī tūristu skaits arvien pieaug, tāpēc jaunieši ir ieinteresēti te uzsākt biznesu, raksta "The Indipendent".

Lūk, neliels ieskats šajā daļēji butaforajā un daļēji īstajā pasaulē. Savukārt, ja meklē vietu, kas būtu kļuvusi slavena, pateicoties filmām, un atrodas tuvāk nekā ASV, iespējams, vērts palūkoties Maltas virzienā, kur tūristus kā magnēts pievelk stiprinieka Papaja ciems. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!