Šonedēļ Latviju pāršalca ziņa, ka vēja un ūdens ietekmē nobrucis viens no Vidzemes jūrmalas ievērojamākajiem dabas objektiem – Saulkrastu baltā kāpa, izpostot arī tūristu un atpūtnieku iecienītās kāpnes un koka laipu.

Skati, kas paveras dabas objektā pašlaik, ir visai iespaidīgi. Lūk, kā Baltā kāpa izskatījās 8. novembrī.

Jau ziņojām, ka pagājušajās brīvdienās noticis smilšu kāpas nogruvums Saulkrastos. Saulkrastu novada pašvaldības īpašumu apsaimniekošanas speciālists Artis Blankenbergs raidījumam "Panorāma" skaidroja, ka laipa bija celta 2013.gadā un katru gadu "drusciņ piestutēta", bet pēc šajā rudenī notikušā tā vairs nebūs atjaunojama.

Blankenbergs pastāstīja, ka vēju radīto ķibeli risinās un jau tuvākajā laikā sāksies pieejas atjaunošanas darbi, raksta "Lsm.lv". "To, kas ir sabrucis, demontējam, jo tas sabrucis tādā veidā, ka to var samērā veiksmīgi pārcelt. Un mēs to laipu pārcelsim kāpai pa augšu gar malu. Otrs – mums zudusi pieeja cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām un mammām ar bērniem. Mums tagad nāk otrs projekts – Bērzu ielas galā taisīsim jaunu pandusu, un tur varēs noiet. Nedaudz tālāk no pašas kāpas." Vairāk lasiet šeit.

Baltā kāpa Saulkrastos atrodas Inčupes labajā krastā, pie upes ietekas jūrā. No tās paveras izcili skaists skats uz Vidzemes jūrmalas piekrasti, un tas ir viens no šī reģiona apmeklētākajiem apskates objektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!