Foto: Publicitātes attēli

Publiskotas vizualizācijas, kurās redzams, kā izskatīsies uz jaunās superjahtas "Stiletto". Tā būs viena no lielākajām pasaulē – paredzēts, ka uz tās būs gan mākslīgs ūdenskritums, gan helikoptera nolaišanās laukums, divi baseini un milzīgas atpūtas telpas, kā arī neskaitāmas citas ērtības, raksta The Daily Mail.

Viens no pasaules vadošajiem uzņēmumiem jahtu būvniecībā "Oceanco" publicējis jaunā dizaina jahtas attēlus. Tajā izmantotās idejas esot smeltas pasaules lielākajos dabas brīnumos. Jaunās jahtas nosaukums ir "Stiletto", un tā būs viena no lielākajām jahtām pasaulē. Tās paredzētais garums ir aptuveni 107 metri. Uz jahtas tikšot ierīkots privāts ūdenskritums, kas piepildīs zemāk esošo peldbaseinu. Paredzēts arī otrs baseins un atpūtas zona, kur īpašnieki un viņu viesi varēs malkot mīļākos kokteiļus.

Foto: Publicitātes attēli

Jahtas futūristiskais dizains un detaļas no izsmalcinātiem materiāliem būs vērojamas arī iekštelpās. Divstāvīgās jahtas salonā būs iespaidīgi, sešus metrus augsti griesti, bārs, balkons ar panorāmveidīgu skatu, stiklots lifts, kā arī spirālveida kāpnes ar stiklotu jumtu, kas ienesīs saules gaismu pašā jahtas sirdī, raksta The Daily Mail. Protams, neiztrūkstoši būs arī izsmalcināts un atklāts klājs, kur ierīkota grezna atpūtas zona.

Apakšstāvā viesi varēs atgūt spēkus spa centrā vai sportot trenažieru zālē, kas būs bagātīgi aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām. Tāpat paredzētas arī telpas, kur novietot visdažādākos ūdenssporta rīkus un braucamos.

Paredzēts, ka "Stiletto" varēs uzņemt 16 – 18 viesus. Tajā būs īpašnieka apartamenti, sešas viesu kajītes un VIP kajīte, ko varēs sadalīt divās telpās. Tāpat uz šī jūras milža būs arī telpas 30 apkalpes locekļu izmitināšanai.

Īpašnieka apartamentos tikšot ierīkota privāta terase, burbuļvanna, kā arī izeja uz peldbaseinu jahtas aizmugurē.

Foto: Publicitātes attēli

Ja šis jūras milzis būtu gatavs jau tagad, tad tas ierindotos starp 35 pasaules lielākajām jahtām. Būvētavas mājaslapā teikts, ka jahta varēs sasniegt 18,5 jūras mezglu ātrumu (aptuveni 34,2 km/h). Tās darbināšanai varēs izmantot divus dīzeļmotorus un vienu elektromotoru, kas ļaus pārvietoties klusi. Tāpat uz jahtas būs ierīces, lai atkritumus pārstrādātu enerģijā.

Jahtu būves uzņēmums "Oceanco" ir ļoti pieredzējis luksusa jahtu nozares spēlētājs – tajā tapuši vairāk nekā divi duči superjahtu. Tā galvenā būvētava jau 20 gadus atrodas Alblaserdamā, Nīderlandē. Iespaidīgās jahtas dizaina autors ir Kens Freivoks (Ken Freivokh).

Lai arī nav zināms, cik jaunā jahta varētu izmaksāt, aptuvenu ieskatu tās cenu līmenī varētu sniegt tas, ka "Oceanco" būvētā jahta "Seven Seas", kas pieder kinorežisoram Stīvenam Spīlbergam un ir devītā dārgākā pasaulē, pēc portāla Therichest.com ziņām izmaksāja 200 miljonus ASV dolāru jeb 175 miljonus eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!