Foto: Publicitātes foto

Slidošana ziemā ir viena no jautrākajām izklaidēm, īpaši brīvā dabā. Tomēr klasiskajā slidotavā tā ātri var apnikt, braukājoties pa apli vien. "Domaine de la Foret Perdu" jeb Zudušais mežs ir aktīvās atpūtas parks Kvebekā, Kanādas franciski runājošajā provincē, kur šāda garlaicība nedraud. Tur meža takas klāj ledus, kas lieliski piemērots slidošanai, raksta ziņu aģentūra "Reuters".

Foto: Reuters/Scanpix

Arī citus gadus šī slidotava bijusi, bet šogad tā ir īpaši gara – 15 kilometri. Slidotava ar atpūtas parku atrodas netālu no Truārivjēras, Kvebekas provincē. Tajā aktīvās atpūtas cienītāji var braukāt pa priežu meža celiņiem. Lai nesteidzīgi izbrauktu visu slidotavu, nepieciešamas vismaz divas stundas, bet te varot pavadīt arī visu dienu, teikts "Wcax.com". Turklāt slidojot nav visu laiku jāskatās tikai uz kokiem vien – takas malās izveidoti arī vairāki apskates objekti, piemēram, minizoo aploki, kur apskatīt, pabarot un pat paglaudīt alpakas, kazas, pīles, briežus, trusīšus un ponijus.

Foto: Reuters/Scanpix

Tāpat slidotavā ir arī nelielas kafejnīcas, kur iestiprināties ar karsto šokolādi vai gardumiem, kas pagatavoti no kanādiešu iecienītā kļavu sīrupa.

Foto: Reuters/Scanpix

Kā teikts parka mājaslapā, pēc dienas šeit ikviens atgriezīsies mājās ar sārtiem vaigiem un svaiga gaisa pilnām plaušām.

Slidot te var gan dienas gaišajā, gan tumšajā laikā. Atpūtas parks darbojas arī vasarā – tad tur var iziet dažādas virvju trases vai doties pārgājienos pa meža takām.

Ieejas biļetes cena pieaugušajiem slidotavā ir 16 Kanādas dolāri jeb 11,42 eiro, bet bērniem 14 dolāri jeb 10 eiro. Slidu noma izmaksās 10 dolārus jeb 7,14 eiro, teikts atpūtas parka mājaslapā.

Foto: Publicitātes foto

Nesen rakstījām arī par līdzīgu slidotavu Krievijā, kas izveidota mežā, netālu no Sanktpēterburgas. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!