Lietuvas pilsētā Neringā uzbūvēts neparasts, 10 metrus augsts tornis, kurā ne katrs uzdrošinās kāpt. Jaunā celtne piesaista kā tūristus, tā vietējos.

Neringas pašvaldības pārstāve Dainora Abelkene pastāstīja, ka šī objekta autori ir jaunie franču un lietuviešu arhitekti, kas ar šo darbu piedalījušies Eiropas Arhitektūras studentu asamblejā.

Torņa atrašanās vieta izraudzīta kopā ar vietējiem iedzīvotājiem tā, lai no tā varētu redzēt Nidas bāku. "Internetā izsludinājām konkursu par jaunās celtnes atrašanās vietu, un cilvēki paši varēja balsot, kur vēlas to redzēt," stāsta Abelkene.

Koka tornis veidots vairākos līmeņos. Apakšējā daļā pa vidu ierīkotas šūpoles, vidējā stāvā – skatuve un neliels amfiteātris, bet augšā ir skatu laukums, no kura var redzēt jūru, saullēktus un saulrietus. Visus līmeņus savieno nelieli, ugunsdzēsības kāpnēm līdzīgi pakāpieni.

Neringa ir pilsēta Lietuvas rietumdaļā Kuršu kāpās. Tā apvieno vairākus Kuršu kāpās "izkaisītus" ciematus 50 kilometru garumā. Pēc iedzīvotāju skaita Neringa ir mazākā pašvaldība Lietuvā. Vairāk par Kuršu kāpu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!