Foto: Publicitātes foto
Lielākajā dāļā muzeju ierasts pie mākslas darbiem redzēt uzrakstus "nefotografēt" un "nepieskarties", kā arī norobežojuma zīmes, savukārt Filipīnās ir muzejs, kur nekas tāds nav iedomājams un apmeklētāji tiek mudināti izbaudīt mākslas darbus, pat iekāpjot tajos, un droši fotografējoties.

Īpaši vēlami esot smieklīgi un pat muļķīgi portreti kopā ar mākslas darbiem. Muzeja nosaukums ir "Art in Island" (Māksla salā), un tas ir pilns zīmējumiem un slavenu mākslas darbu attēlojumiem, kas rada 3D ilūziju, uzņemot fotogrāfijas. 

Muzejs atrodas Manilā, kas visā pasaulē pazīstama kā pašiņu jeb selfiju galvaspilsēta, un ir īstā vieta, kur ikviens var šo kaislību apmierināt, uzņemot fotogrāfijas, ar ko pēcāk dalīties sociālajos tīklos. Muzeja ideja ir, ka mākslas darbs ir tieši apmeklētāju uzņemtā fotogrāfija, savukārt eksponāti ir tikai fons, kas palīdz to radīt. 

Tūristi šo vietu jau iecienījuši un straumēm vien plūst "radīt mākslu". Līdzīgs muzejs atvērts arī Dienvidkorejā.

Ieejas biļete šajā tūrisma objektā maksā 500 filipīniešu peso jeb 10,20 eiro pieaugušajiem un 400 peso jeb 8,20 eiro bērniem. Vairāk informācijas muzeja Facebook profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!