Foto: DELFI
Otrdien, 19. jūnijā, Rīgas ostā pirmo reizi piestājusi kompānijas "Cunard" peldošā viesnīca jeb luksusa kruīza kuģis "Queen Elizabeth", kas savus viesus lutina ar augstākās raudzes atpūtas iespējām.

Kruīza kuģa koka paneļi, marmora grīdas segums, mirdzošās lustras un citas dekoratīvās nianses nudien izstrāvo īstu greznību.


Iespaidīgais, aptuveni 300 metrus garais un 32 metrus platais kuģis savas gaitas ūdeņos sāka 2010. gadā un var uzņemt nedaudz vairāk nekā divus tūkstošus atpūtnieku. Par viesu labklājību rūpējas aptuveni tūkstotis darbinieku. Kruīza kuģa viesi var izvēlēties dažāda veida apmešanās iespējas, kas atšķiras ar istabas izmēriem un arī pakalpojumiem. Tie, kuri izvēlējušies lepnākos apartamentus, var baudīt īpašu privātumu un pat sulaiņu apgādību.

Kruīza kuģī ir restorāni, bāri, sporta zāle, spa, baseins, rotaļu istabas bērniem un arī bibliotēka, kurā iespējams pārlapot aptuveni astoņus tūkstošus grāmatu.

Viena no uzmanību saistošākajām vietām noteikti ir teātris, kurā sajūtams senatnīgums, kas savijies ar mūsdienām, un īpaša izsmalcinātība, ko piešķir tur esošie balkoni. Bet tāpat atmiņā noteikti paliek arī zāle, kurā vakaros atpūtnieki pulcējas uz balles dejām un citām aktivitātēm. Kruīza kuģa programma ir īpaši izveidota, lai viesi varētu gan atpūsties, gan baudīt dzīvo mūziku, gan arī kaut ko jaunu uzzināt, uzklausot dažādus lektorus.

Noteikti jāpiebilst, ka lepnajam kuģim ir tieša saistība un cieša saikne ar karalieni Elizabeti II – par to vēsta gan nosaukums, gan arī tas, ka viņa piedalījusies kuģa atklāšanā un arī tagad kuģi rotā viņas portreti.

"Queen Elizabeth" ir jaunākais kompānijas "Cunard" peldlīdzeklis, flotē ir vēl divi karaliski kruīza kuģi – "Queen Mary" un "Queen Victoria". Uzņēmums pastāv jau 178 gadus, un šī ir pirmā kruīzu kuģu kompānija pasaulē, kas piedāvājusi iespēju doties garajos braucienos apkārt pasaulei.

Bet kā izskatās uz luksusa kruīza kuģa? Lūk, ekskluzīvs ieskats!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!