Rīgas ostā piektdien, 4. septembrī, piestāja viens no pazīstamās luksusa klases kruīza kuģu kompānijas Regent trim kuģiem – 12 stāvus augstais "Voyager" ar 700 viesiem no 26 pasaules valstīm uz klāja. "Turismagids.lv" paviesojās uz iespaidīgā kuģa, lai iepazītu Baltijas jūras kruīzu vienu no "šikākajiem" pārstāvjiem.

"Voyager" Rīgas ostā ienāca pulksten 8 un uzturējās šeit astoņas stundas. Vairāki no sastaptajiem kuģa viesiem pastāstīja, ka viņiem šeit ļoti patīkot un viņi Rīgā jau esot bijuši. To pierāda arī kuģa menedžeres Līnas sacītais - šie braucieni ir pilnīgi izpārdoti un nevienas brīvas kajītes uz kuģa pašlaik nav. Jāpiebilst, ka šis kuģis šovasar Rīgā piestājis jau četras reizes un kruīza maršruts ved no Sauthemptonas ostas Anglijā uz Stokholmu, pa ceļam apskatot arī Rīgu, Tallinu un Sanktpēterburgu.

Foto: DELFI

Šis noteikti nav pats lielākais kruīza kuģis, kāds ienācis Rīgas ostā, piemēram, kompānijas Costa kuģi ir trīs vai pat četras reizes lielāki, tomēr luksusa klases kuģiem tas esot normāli un uzsvars tiekot likts uz servisu un dažādām smalkām izklaides iespējām. Piemēram, "Voyager" ir viens no retajiem lielajiem kruīza kuģiem, kam visām kajītēm pieejami balkoni, bet smalkākajos numuriņos uz balkona ir pat burbuļvanna.

Tāpat uz kuģa ir arī minigolfa laukums, galda teniss, spa centrs, spēļu zāle, koncertzāle, kur ik vakaru skatāms cits šovs, bet 12. stāvā - arī celiņš skriešanai, tiem, kas vēlas saglabāt labu formu, tāpat uz "Voyager" ir vairāki smalki restorāni, bibliotēka un daudz kas cits.

Uz kuģa ir 700 pasažieri, ko apkalpo gandrīz 500 cilvēku liela komanda.

Foto: DELFI

Kā novēroja "Turismagids.lv", uz kuģa veikalos iegādājamas dažādas modes preces un rotaslietas, tomēr īpatnējākais veikals bija kāda suvenīru tirgotava, kur divi skatlogi bija pilni lietām ar Padomju Savienības simboliku un Krievijas karogiem. Jautāta, kāpēc uz kuģa, kur lielākā daļa pasažieru ir amerikāņi un eiropieši, bet krievi vien pavisam reti viesi, tiek tirgoti šādi suvenīri, kuģa menedžere Līna izvairīgi skaidroja, ka "Voyager" trīs dienas uzturas arī Sanktpēterburgā, kur uz klāja notiekot Krievijas bazārs, kas esot ļoti apmeklēts, un pasažieri labprāt iegādājoties šādus suvenīrus.

Ziemā dosies uz Āziju

Šis kuģis šogad vēl vienu reizi ienāks Rīgas ostā, bet pēc tam dosies uz siltākām vietām - Vidusjūru, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Indiju, lai ziemas sezonā apceļotu Āziju, pastāstīja kuģa menedžere.

Jāpiebilst, ka kompānija "Regent" nākamgad plāno nolaist jūrā vēl vienu jaunu luksus klases kuģi "Explorer", kas būšot vēl smalkāks par jau pašlaik trim tās esošajiem kuģiem. Jaunā kruīza kuģa "Regent" apartamenti būšot pat 360 kvadrātmetrus lieli un neiedomājami grezni.

Izrādās, pēc šāda ceļošanas veida ir ļoti liels pieprasījums, un jau pašlaik liela daļa jaunā kuģa kruīza braucienu uz nākamo gadu ir rezervēti, bet "Regent" numurs ir brīvs vēl tikai trīs 2016. un 2017. gada sezonas braucienos.

Lētākā ceļazīme šādā ceļojumā maksā, sākot no 3000 eiro vienam cilvēkam uz astoņām dienām.

"Pirmo reizi dodoties kruīzā, cilvēki parasti izvēlas ceļot ar pašiem lielākajiem kruīza kuģiem, un tas ir pareizi, bet tie, kas kruīzā dodas atkārtoti, meklē ko īpašāku," jautāta, kas parasti ceļo ar šāda veida kruīza kuģiem, pastāstīja Ludmila Fedorova, starptautiskā tūrisma uzņēmuma "Dream Voyage", kas nodarbojas ar kruīza ceļojumu piedāvāšanu, pārdošanas un mārketinga direktore. Viņa arī piebilda, ka Baltijas valstu iedzīvotāji šādus braucienus izvēlas visai reti – iespējams, tādēļ, ka maz zinot par šādu ceļošanas veidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!