12. janvārī Rīgā durvis vērusi dizaina pieczvaigžņu viesnīca "Grand Poet Hotel". To izveidojusi Latvijā radīta viesnīcu ķēde "Semarah Hotels", kuras tīklā ir arī tādas viesnīcas kā "Metropole" un "Lielupe".

"Grand Poet Hotel" atrodas Raiņa bulvārī 5/6, kas ir vēsturiskā Iekšlietu ministrijas ēka netālu no Brīvības pieminekļa, ar skatu uz Bastejkalnu. Viesnīcas nosaukums sevī nes dualitāti, kas bieži vien iemiesojas arī dzejniekos – lietišķums un bohēmiskums. Savukārt pati ēka ir arhitektūras piemineklis, tādēļ tajā saglabāts pēc iespējas vairāk autentisku lietu, piemēram, koka kāpnes piecu stāvu garumā un vēsturiskās podiņu krāsnis, stāsta viesnīcu tīkla pārstāve Ginta Martini.

Jaunās naktsmītnes dizainu ir veidojusi zviedru kompānija "Stylt Trampoli".

Viesnīcā ir 168 eleganti numuri, tai skaitā arī īpaši grezni apartamenti, restorāns, pasākumu un konferenču telpas, "Wellness" centrs, bet SPA procedūru telpas tiks atvērtas agrā pavasarī. Viesnīcas "Grand Poet Hotel" vadītājs ir Māris Alnis.

"Semarah Hotels" ir Latvijā dibināta viesnīcu ķēde ar ilgstošu pieredzi augsta servisa nodrošināšanā. Šobrīd viesnīcu tīklā iekļauta kūrorta viesnīca "Lielupe", četrzvaigžņu viesnīca "Metropole" un dizaina viesnīca Raiņa bulvārī "Grand Poet Hotel".

Ēka Raiņa bulvārī 6 pazīstama kā vēsturiskā Iekšlietu ministrijas māja, kas janvāra barikāžu laikā pirms 27 gadiem bija viens no skarbāko notikumu epicentriem. Ministrija jau vairākus gadus mājvietu radusi Čiekurkalnā uzceltajā jaunajā kompleksā. Savukārt ēkā Raiņa bulvārī 5 atradās Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!