Foto: Vida Press

Kubas galvaspilsētas Havanas nomale, ko dēvē par Jēzus Marijas (Jesus Maria) rajonu, ir kaut kas gluži cits nekā ierastās, tūrisma ceļvežos atrodamās fotogrāfijas ar kadiljakiem, bijušā vadoņa Če Gevaras piemiņas vietām un ruma pudelēm vai mohito glāzēm.

Britu fotogrāfs Mets Vilsons (Matt Wilson), apmeklējot komunistisko salu, devies tieši uz minēto Havanas nomali, kas tiek raksturota "kā tūristiem pārāk bīstama", raksta Vida Press.

Fotogrāfs savos darbos, kas izstādīti "Filles du Calvaire" galerijā, parādījis šīs apkaimes ikdienas dzīvi, kas ne tuvu nelīdzinās ierastajam Kubas attēlojumam. Tās ir visai tumšas, pat reizēm drūmas fotogrāfijas, tomēr tajās redzama reālu cilvēku dzīve – visai skarbā ikdiena un arī prieka brīži un patiesas emocijas.

Foto: Vida Press

"Mūsdienu ceļotāju brošūras neparāda reālo kubiešu dzīvi, kāda redzama lielākajā Kubas daļā, jo šīs valsts ienākumi lielā mērā atkarīgi no tūrisma. Lai tiešām izdzīvotu Kubu, nevis atrastos starp ceļveža lapaspusēm, jādodas ārpus tūristu ceļiem, kur var piedzīvot "emocionālos amerikāņu kalniņus", kas uznesīs jūs neiedomājamos augstumos un arī novedīs ļoti lielās padibenēs," stāsta Mets. Viņš Kubu un tās iedzīvotājus fotografē jau kopš 2013. gada.

Daudzi kubieši vēl joprojām dzīvo "En la lucha" jeb, kaujoties ar skarbo ikdienu, – pēdējo 50 gadu laikā parastā kubieša dzīvē maz kas ir mainījies, un lielākoties tā ir stāsts par to, kā izdzīvot, raksta Vida Press. Trešā daļa valsts iedzīvotāju knapi tiek galā ar iztikšanu un dzīvo nabadzībā.

Jāatgādina, ka pērnā gada jūlijā ASV un Kuba atjaunoja diplomātiskās attiecības. Obamas administrācija ir atvieglojusi ierobežojumus tirdzniecībai un ceļošanai uz Kubu, bet ASV tirdzniecības embargo joprojām ir spēkā un apgrūtina abu valstu tuvināšanos.

Vairāk par Kubu un tās apskati lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!