Foto: Shutterstock

Mūsdienās nav vajadzīgas 80 dienas, lai apceļotu pasauli, tomēr, ceļojot uz tālākām vietām, lidmašīnā nāksies atrasties samērā ilgu laiku. Kuri tad ir garākie lidojumi pasaulē un kā tiem sagatavoties?

Ja iepriekš esam stāstījuši par pasaulē īsākajiem lidojumiem, bet šoreiz lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums "Skycop" piedāvā aplūkot 10 pasaulē garākos pārlidojumus, kā arī sniedz padomus, kā sagatavoties garākiem lidojumiem.

10. vieta: Johannesburga – Atlanta
Aviokompānija: "Delta"
Laiks ceļā: 16 stundas
Nolidotie kilometri: 13 582

9. vieta: Abū Dabī – Losandželosa
Aviokompānija: "Etiha"
Laiks ceļā: 16 stundas 30 minūtes
Nolidotie kilometri: 13 502

8. vieta: Losandželosa – Džida
Aviokompānija: "Saudia"
Laiks ceļā: 16 stundas 55 minūtes
Nolidotie kilometri: 13 409

7. vieta: Sanfrancisko – Singapūra
Aviokompānija: "United"/"Singapore Airlines"
Laiks ceļā: 17 stundas 5 minūtes
Nolidotie kilometri: 13 593

6. vieta: Oklenda (Jaunzēlande) – Dubaija
Aviokompānija: "Emirates"
Laiks ceļā: 17 stundas 15 minūtes
Nolidotie kilometri: 14 200

5. vieta: Losandželosa – Singapūra
Aviokompānija: "United"
Laiks ceļā: 17 stundas 20 minūtes
Nolidotie kilometri: 14 100

4. vieta: Pērta – Londona (Hītrovas lidosta)
Aviokompānija: "Quantas"
Laiks ceļā: 17 stundas 20 minūtes
Nolidotie kilometri: 14 499

3. vieta: Hjūstona – Sidneja
Aviokompānija: "United"
Laiks ceļā: 17 stundas 30 minūtes
Nolidotie kilometri: 13 800

2. vieta: Oklenda (Jaunzēlande) – Doha
Aviokompānija: "Qatar"
Laiks ceļā: 18 stundas 30 minūtes
Nolidotie kilometri: 14 534

1. vieta: Singapūra – Ņuarka (ASV, Ņūdžersijas štats)
Aviokompānija: "Singapore Airlines"
Laiks ceļā: 18 stundas 45 minūtes
Nolidotie kilometri: 16 700

Kā sagatavoties garākiem lidojumiem un īsināt laiku

Ilgam lidojumam nav jābūt nogurdinošam un satraukuma pilnam. Lai lidojums būtu patīkams un baudāms, cilvēki, kuri daudz ceļo un pavada ilgu laiku lidmašīnās, iesaka izveidot sarakstu ar lietām un darbiem, kuri jāpaveic pirms garā pārlidojuma.

Viedierīces. Pirms lidojuma svarīgi ir pārliecināties, vai visas jūsu viedierīces ir pilnībā uzlādētas, jo lidmašīnās nav iespēja tās uzlādēt, bet jūs varat izmantot papildus ārējās uzlādes ierīces. Pārbaudiet, vai ārējā uzlādes ierīce ir pilnībā uzlādēta, kā arī neaizmirstiet par USB kabeļiem katrai no ierīcēm.

Foto: Shutterstock

Labs miegs. Tā kā lidojums ir ilgs, jums jārūpējas arī par miega kvalitāti lidojuma laikā. Pirms lidojuma izvēlieties sev visērtāko un piemērotāko spilvenu. Daudzas aviokompānijas nenodrošina segas. Ņemiet līdzi pledu vai varat to aizstāt arī ar lielu, ērtu džemperi. Kā arī neizmirstat paņemt līdzi acu aizsegu, kas palīdzēs, ja lidmašīnas salonā būs pārāk gaišs gulēšanai.

Dzērieni un uzkodas. Pieredzējušie ceļotāji iesaka pirms lidojuma un tā laikā dzert daudz ūdeni, lai kondicionētais gaiss pārāk strauji nesamazina jūsu organisma ūdens daudzumu, tādējādi izvairoties no sliktas pašsajūtas. Protams, nedrīkst aizmirst par uzkodām – izsalkums lidojuma laikā nav patīkams, tāpēc, dodoties ceļā, neaizmirstiet somā ielikt uzkodu: šokolādes batoniņu, riekstu maisījumu vai rozīnes. Izvairieties ņemt līdzi augļus, jo daudzās aviokompānijās tos ienest lidmašīnas salonā ir aizliegts, kā arī produktus, kuriem ir nepatīkams aromāts, lai nesabojātu lidojumu sev un blakussēdētājam.

Te meklē citas idejas, ko darīt lidmašīnā, lai lidojums šķistu īsāks.

Ja gatavojies doties garākā lidojumā, noteikti nevēlies piedzīvot lidojumu kavēšanos vai to atcelšanu. Tomēr, ja tā atgadās, pasažieriem ir jāatceras par savām tiesībām – ja lidojums kavējas ilgāk par divām stundām, aviokompānijai ir jānodrošina pārtika, ūdens un interneta pieeja, kā arī iespēja veikt telefonzvanu. Gadījumos, ja reiss ir pārcelts uz nākamo dienu, aviokompānijai ir jānodrošina naktsmītne pasažieriem. Tāpat pasažieriem, pamatojoties uz Eiropas Savienības regulu 261/2004, ir iespējams pieteikt kompensāciju līdz 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!