Foto: Publicitātes attēli
"Gudrā kofera" jeb "Bag2Go" radītāji uzsver - ceļotājiem vairs nebūs jābažījas par savas bagāžas gaitām, ja viņi būs izvēlējušies ceļot ar "gudro koferi". Tā īpašnieki jebkurā brīdī varēs zināt, kur ceļasoma tobrīd atrodas.


Uzņēmumu "Airbus", "Rimowa" un "T-Systems" kopīgi izstrādātais gudrais koferis solās kļūt par īstu atvieglojumu cilvēkiem, kas kaut reizi ir piedzīvojuši to nepatīkamo sajūtu, kad saproti - tu esi atlidojis ceļojuma galapunktā, bet tavs koferis diemžēl nē un nevienam nav jausmas, kur tas ir.

Ceļojumu soma ir aprīkota ar īpašu tehnoloģiju, bet tās īpašnieks kofera gaitām var sekot ar aplikācijas palīdzību savā viedtālrunī. 

Jaunā tehnoloģija jau šobrīd iekļauta celotājiem paredzēto tehnoloģiju un aplikāciju must have sarakstā. Tiek uzsvērts, ka ierīce, ar kuru aprīkots čemodāns, lidmašīnai paceļoties, izslēdzas automātiski, tāpēc par šo aspektu ceļotājiem nav jāuztraucas.

Tehnoloģija jau ir oficiāli prezentēta un atliek gaidīt tās parādīšanos reālā lietošanā. Ik gadu pasaulē 26 miljoni čemodānu nesasniedz paredzēto galamērķi. Tūrisma industrijai tie ir 1,9 miljardu eiro zaudējumi ik gadu, vēstī ārvalstu mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!