Foto: Publicitātes foto

Somija izslavēta ar savām pirts tradīcijām. Oficiāli saskaitīts, ka valstī ir vairāk nekā divi miljoni saunu. Šovasar valsts galvaspilsētā tapuši vēl divi interesanti dizaina saunu kompleksi, turklāt viens atrodas pašā pilsētas centrā, bet otrs pieder aktierim – vienai no slavenā seriāla "Vikingi" zvaigznēm.

Peldēties pašā pilsētas sirdī

Foto: Publicitātes foto

Šovasar atklāts milzīgs atpūtas komplekss pašā Helsinku centrā "Allas Sea Pool". Pie paša tirgus laukuma un ostas jūras līcī ierīkoti baseini ar siltu ūdeni, skandināviskā stilā celtas koka saunas un atpūtas vietas.

Kompleksā ir trīs baseini, no kuriem divi – jūras ūdens un āra baseins, kurā ūdens temperatūra ir 27 grādi pēc Celsija – darbosies arī ziemā, teikts kompleksa mājaslapā. Abi minētie baseini ir 25 metrus gari un 15 metrus plati. Vēl kompleksā ir arī bērnu baseins.

Šajā centrā ir arī trīs saunas – sieviešu, vīriešu un publiskā sauna abiem dzimumiem, ko iespējams noīrēt korporatīviem pasākumiem. Atpūtas centrā ir pieejams internets, restorāns un atpūtas zona, tāpēc jau tagad daudzi šo vietu iecienījuši arī darbam gadījumos, ja Helsinkos jāuzturas, piemēram, vienu dienu un pēc tam jādodas atpakaļ uz Stokholmu vai Tallinu.

Visu dienu "Allas" centrā iespējams uzturēties par 9 eiro. Darba laiks: 6.00 – 22.00, bet nedēļas nogalēs līdz vieniem naktī.

Jāpiebilst, ka atrasties pirtī peldkostīmā ir aizliegts, bet piesegties drīkst ar dvieli.

Vairāk informācijas: www.allasseapool.fi

Dizains un skats uz Baltijas jūru

Foto: Vida Press

Somu aktieris Jaspers Pākonens (Jasper Paakkonen), kas pazīstams no īru un kanādiešu kopražojumā tapušā seriāla "Vikingi", šovasar Somijas galvaspilsētā Helsinkos kopā ar partneriem atklājis dizaina saunu kompleksu.

Lai arī Somijā jau ir vairāk nekā divi miljoni privātu saunu, aktieris kopā ar partneri ieguldījis 6,3 miljonus eiro jaunā biznesā, uzceļot jūras krastā, netālu no pilsētas centra, uz pussalas, četrkantīgu koka un stikla dizaina saunu skandināviskā stilā. Tās nosaukums ir "Löyly", kas somu valodā nozīmē tvaiks.

Tās restorānā var nobaudīt somu virtuvei raksturīgus labumus, noraugoties fantastiskos skatos, kas paveras no terases uz jūru.

Saunu komplekss aizņem 1800 kvadrātmetrus un ir deviņus metrus augsts.

Saunas šeit tiek kurinātas ar malku un pieejamas no pulksten 13 līdz 22, bet pēdējie apmeklētāji tiek ielaisti pulksten 20.30. Kopējā pirtī jāvalkā peldkostīms, bet katram dzimumam atsevišķi paredzētajā, drīkst to nevilkt.

Pieejama tvaika, kā arī tradicionālā sauna. Tajās vienlaicīgi var uzturēties aptuveni 20 cilvēki. Bet pēc karsēšanās iespējams uzreiz nopeldēties atvēsinošajā jūras ūdenī.

Ieejas maksa uz divām stundām ir 19 eiro (cenā iekļauts arī dvielis, dušas želeja un šampūns).

Vairāk informācijas: www.loylyhelsinki.fi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!