Foto: Publicitātes foto

Pēdējo piecu gadu laikā Jelgava spējusi attīstīt tūrismu, piesaistīt viesus un sniegt atpūtas iespējas arī vietējiem iedzīvotājiem, stāsta Jelgavas novada Tūrisma attīstības projektu vadītāja, Biznesa augstskolas "Turība" absolvente Tabita Šķerberga, apgāžot mītu, ka Jelgavā nav, ko redzēt. Lūk, viņas ieteikumi, ko apskatīt Jelgavā un tās apkaimē!

Aizvadītajā vasarā pirmo reizi tika īstenota akcija "Pa hercogu un baronu pēdām", kuras laikā ikviens varēja iepazīt Jelgavas novada muižas. Ņemot vērā labās atsauksmes, šogad akcija darbosies visas sezonas garumā - gan vietējie, gan novada viesi varēs staigāt pa senajām hercogu un barona takām, apmeklēt novada muižas un piedalīties konkursā. Katrā muižā varēs saņemt zīmodziņu, un rudenī tiks izlozēti laimīgie, kuri saņems jaukas balvas.

Jelgavas novada lielākā bagātība – vēsture un vietējie uzņēmumi

Foto: F64

Muižas, kultūras vēsture un vietējie uzņēmēji ir mūsu lielākā bagātība, tāpēc cenšamies par to stāstīt un rādīt tuvākiem un tālākiem viesiem. Nenoliedzami, attīstās arī Jelgavas novadā esošās viesu mājas, veidojas kempingu vietas, pērn atvērusies jauna, neliela viesnīca, tāpēc var teikt, ka norit pakāpeniska attīstība. Ja kādreiz saskārāmies ar situāciju, kad vietējie tūrisma uzņēmēji bija neaktīvi un nevēlējās iesaistīties informācijas sniegšanā un tūrisma aktivitātēs, tad šobrīd viss ir mainījies uz labo pusi.

Jelgava viennozīmīgi ir studentu pilsēta. Šeit ļoti izteikti jūtama studentu klātbūtne, savukārt vasaras periodā ir daudz tukšāks. Mūsu studenti ir arī ļoti aktīvi - viņi iesaistās un interesējas par pašvaldības darbu, novada attīstības plāniem un mārketinga kampaņām. Nereti studentu grupas viesojas pie mums vai arī mēs dodamies lasīt lekciju uz Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU). Jau vairākus gadus palīdzam izveidot maršrutu, kura ietvaros LLU Ekonomikas un sabiedrības fakultātes studenti viesojas pie novada uzņēmējiem un apgūst labās prakses piemērus.

Jelgavā ir, ko redzēt

Foto: Пресс-фото

Top 3 vietas, kas jāapskata

Foto: Пресс-фото

Nākotnē plāni

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!