Foto: Rihards Vidzickis
Pagājušā nedēļas nogalē, proti, 6.oktobrī, Vienkoču parkā Līgatnē norisinājās Uguns nakts, kas vienuviet pulcēja prāvu skaitu interesentu.

Vienkoču parks ir pastaigu un atpūtas parks, kurā izveidotas takas ar tematiskiem apskates un izziņas objektiem. Parkā izvietoti vēsturisku muižu un citu ēku maketi, koka skulptūras, etnogrāfiskas ēkas, vienkoču laivas, darvas ceplis, kā arī citi interesanti apskates objekti.

Gadskārtējā Uguns nakts tiek dēvēta arī par gaismas un noskaņu vakaru, kur mērķis ir rudens dienu padarīt ilgāk gaišu, kā arī gūt spēku tumšajai ziemai ar sveču gaismu un siltumu.

Pēc pulksten 18 sākās gaismas meža iedegšana, kas ir svarīgākā Uguns nakts vieta, kur, neatkarīgi no apmeklētāju skaita, valda silta gaisma un klusums. Ar gaismas iedegšanu sākās arī senie danči, bet vēlāk notika tradicionālais lāpu gājiens pa parka takām, veidojot šķietami nebeidzamo uguns čūsku. Lāpu gājiena noslēgumā notika arī uguns žonglieru šovs, kā arī pasākuma laikā darbojās amatnieku darbnīcas, zirgu izjādes, loka šaušana un citas aktivitātes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!