Nesen ziņojām, ka šogad daudz agrāk nekā ierasts Ventā sākušas lekt lašveidīgās zivis, bet nu stipro lietavu dēļ Kuldīgā skatāms vēl viens neparasts skats – Eiropas platākajā ūdenskritumā un upē ļoti cēlies ūdens līmenis.

Stipro lietavu dēļ arī viena no lielākajām Kurzemes upēm izskatās neierasti draudīga un pilna "līdz lūpai", vietās, kur parasti var it viegli piekļūt un kāpelēt pa akmeņiem, tagad gāžas ūdens straume.

Ūdenskrituma platums parasti ir ap 100 līdz 110 metriem, taču palu laikā tas sasniedz pat 249 metrus, teikts "Latvia.travel".

Tomēr jāpiebilst, ka Ventas gultne ir dziļa, tādēļ pašreizējais ūdens līmenis bažas nevieš. Kā pastāstīja Kuldīgas tūrisma speciālists Artis Gustovskis, upes līmenis ir augstāks, bet rudenī un ziemā, piemēram, ap februāra vidu ūdens mēdzot būt vēl augstāks.

Lūk, neliels ieskats, kā 17. un 18. septembrī izskatās Ventas rumba.

Pēdējā laikā visā Latvijā bijis neierasti daudz nokrišņu. Vietām Latgalē un Zemgalē nokrišņu daudzums 18. septembrī līdz pulksten 11 pārsniedzis 30-35 milimetrus. Stipri līst arī Vidzemē un Kurzemē, izņemot reģiona ziemeļrietumu daļu. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!