Ceļojot uz siltajām zemēm, ir iespēja ietaupīt krietnu žūksnīti naudas, ja ceļojums tiek plānots gudri un ņemot vērā dažus vērtīgus padomus.

Neceļot aktīvās sezonas laikā

Karstākajā sezonas periodā visi kūrorti un viesnīcas izmaksās vismaz 20 – 40% dārgāk nekā ne sezonā. Turklāt nozīme var būt pat pāris nedēļām pirms karstās un pēc karstās sezonas oficiālā laika. Kā zināms, aktīvākais ceļošanas laiks skaitās jūlijs un augusts, kad skolās ir brīvlaiks un ofisos atvaļinājumu periods. Tāpēc septembris ir ļoti piemērots laiks siltajām zemēm, kad tur vēl ir karsti, bet sezona ir beigusies. Otrs piemērots ekonomiskās ceļošanas periods ir aprīļa beigas un maija sākums, kad jau ir silti, bet cenas viesnīcām un pakalpojumiem vēl nav palielinātas.

Vidusjūras valstīs – Grieķijā, Itālijā, Spānijā, Maltā un Kiprā sezona ir no maija līdz oktobrim, Ēģiptē sezona ilgst no marta līdz novembrim, kad ūdens temperatūra ir visaugstākā. Indijas okeāna piekrastes kūrortos vasarā ir pārāk karsts, tāpēc sezona šajā teritorijā ir no oktobra līdz aprīlim.

Ir virkne kūrortu, kur sezona ir visu gadu un zemākas cenas tur var arī nesagaidīt. Tas attiecas uz Kanāriju salu kūrortiem, Karību salām un Dienvidamerikas valstu atpūtas vietām. Vēl lētāk kūrortā varēs atpūties tad, ja atteiksieties no izklaides programmas.

"Pēdējā brīža" piedāvājumi

Labs veids, kā ietaupīt līdzekļus, ir pirkt "Pēdējā brīža" jeb "Last minute" piedāvājumus. Ja paveicas, šāda ceļazīme var maksāt pat uz pusi lētāk nekā pilna ceļazīme uz šo pašu galamērķi. Tūristiem, kas vēlas ietaupīt tādā viedā, vienmēr jābūt gataviem doties ceļā uzreiz un vienmēr jābūt zināmiem naudas līdzekļiem, ar kuriem samaksāt par braucienu.

"Pēdējā brīža" izpārdošanas der studentiem, bezbērnu pāriem, pensionāriem un visiem, kas ir sava laika noteicēji un nav pakļauti darba grafikiem. Pieredze liecina, ka pensionāri šādus braucienus izvēlas retāk, jo nav gatavi riskēt.
Mīnuss – visa nauda par ceļojumu jāsamaksā uzreiz. Augsta līmeņa viesnīcas un kūrorti šādas ceļazīmes piedāvā reti. 

Jo ilgāk, jo lētāk!

Dārgos kūrortos un viesnīcās dzīvošanas izmaksas nosaka pēc tā, cik naktis plānojat pavadīt viņu kūrortā. Jo vairāk, jo lētāk.
Piemēram, izvēloties dzīvot kādā Bali vai Taizemes kūrortā 14 dienas, faktiski samaksāsiet tikpat, cik dzīvojot desmit dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!