Atjaunotajā Kukruses muižā savulaik dzīvojis igauņu polārpētnieks Eduards fon Tolls. Tieši šīs viņa nodarbošanās dēļ tagad netālu no Narvas esošā muiža pārtapusi par Polārmuzeju, kur interaktīvā veidā var uzzināt visu par līdz šim veiktajām ekspedīcijām uz Ziemeļpolu un Dienvidpolu. Vai zināji, ka sākotnēji pētnieki ziemeļos tiešām cerēja sastapt Santaklausu?


Muižā var uzzināt vairāk ne tikai par to, bet arī par neparasto baltvācieti Tollu un viņa ģimeni, savukārt bērniem patiks aktīvās izklaides muižā – pārģērbšanās skaistos tērpos, kas šūti pēc 18. un 19. gadsimta modes, mācīšanās rakstīt ar tinti un citas.

Foto: Privātais arhīvs, Aija Lietiņa

Lai izjustu īstus polāros priekus, šeit ziemā var izbraukt ar suņu pajūgu vai ziemeļu kajaku.

Foto: Privātais arhīvs, Aija Lietiņa

"Muzeja apmeklējuma laikā mazie tika aicināti domāt par dažādiem āķīgiem jautājumiem, piemēram, kāpēc baltie lāči neēd pingvīnus. Uz šo jautājumu izskanēja ļoti dažādas atbildes, no kurām viskomiskākā, šķiet, bija – viņiem kaklā strēgst spalvas. Patiesībā gan baltie lāči un pingvīni vienkārši nesastopas, jo katri dzīvo savā zemeslodes polā," stāsta Aija Lietiņa, kura nesen pabijusi muižā. "Bērni ir sajūsmā par muzejā apskatāmajām leduslāču un kamanu suņu figūrām, iespēju ielīst iglā, kā arī "ledus" rotaļu istabu, kur viss ir balts."

Jāpiebilst, ka muiža svētdienās un pirmdienās ir slēgta. Ieejas biļete pieaugušajam izmaksās 4.5 eiro, bet ģimenei ar bērniem - 10 eiro. Vairāk šeit.

Vairāk par izklaidēm un atpūtu ģimenēm ar bērniem Igaunijā lasiet šeit.

Kā tur nokļūt?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!