"Zaļie dzelzceļi" ir pilnīgi jauns maršruts, kas ved pa kādreizējām dzelzceļa līnijām gan Vidzemē, gan arī Dienvidigaunijā. Tas paredzēts visām paaudzēm un sagatavotības pakāpei, un tas izmantojams visu gadu, piemēram, dažādiem velo un pārgājienu maršrutiem, nūjošanai, zirgu izjādēm vai slēpošanai un izbraucieniem suņu pajūgos ziemas sezonā, skaidro projekta pārstāve Alise Plaude.

Maršrutā tiek izmantoti arī savienojošie posmi, kā velomaršruts "Tour de LatEst", arī Alūksne – Gulbene šaursliežu dzelzceļš "Bānītis".

Līdzīgi projekti un maršruti jau ir īstenoti daudzās Eiropas Savienības valstīs, kur bijušie dzelzceļi tiek veiksmīgi piemēroti tūrismam, un beidzot šāds maršruts ir arī Latvijā.

2. februārī pulksten 12.30 starptautiskās tūrisma izstādes "Balttour 2018" halles "Apceļo Latviju" stendā A14 Vidzemes Tūrisma asociācija prezentēs un atklās Igaunijas – Latvijas projekta "Zaļie dzelzceļi" tūrisma maršruta karti.

Šeit varēs izpētīt un arī iegūt savā īpašumā jauno maršruta karti. Būs arī iespēja apskatīt un izmēģināt slaveno Ērenpreisa velosipēdu, kam šī gada maijā Mazsalacas novada muzejā būs veltīta izstāde.

Esam jau rakstījuši par "Zaļā dzelzceļa" maršrutu Limbažos. Vairāk šeit.

Savukārt par to, ko apskatīt "Balttour", lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!