14. jūlijā Rāznas nacionālajā parkā notiks jau otrā Ceļotāju diena, "Tūrisma Gids" uzzināja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Šajā dienā ikviens interesents varēs bez maksas izbaudīt izbraucienus ar buru laivu Rāznas ezerā, piedalīties zivju kūpināšanā, izliet vaska sveces un izmēģināt roku medus sviešanā, apmeklēt Kaunatas kandžas muzeju, piedalīties podnieku radošajās darbnīcās un paviesoties rekonstruētajā Lūznavas muižā.

"Rāznas Ceļotāju dienas raibais aktivitāšu un apskates vietu piedāvājums raksturo dabas un kultūrvēstures daudzveidību Rāznas nacionālajā parkā – no tradicionālās amatniecības darbnīcām un lauku saimniecībām līdz Rāznas plašo ūdeņu baudīšanai," stāsta Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centra "Rāzna" vadītāja Regīna Indriķe.

Pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt 9.-12. gadsimta latgaļu koka pils rekonstrukcijas procesu un piemērīt seno latgaļu bruņojumu Kroma kalnā, apskatīt Latvijā bagātāko zvaniņu privātkolekciju, kurā savākti vairāk nekā 5000 zvaniņu. Lai iepazītu dabas vērtības un kultūrvēstures pieminekļus, būs iespēja doties pārgājienā Akmeņu takā, apbraukt apkārt Ežezeram ar velosipēdu vai kopā ar nūjotājiem izstaigāt Lipušku apkārtni.

Viesus gaidīs arī dabas izglītības centrs "Rāzna" un Jaundomes muižas vides izglītības centrs. Dabas izglītības centrā "Rāzna" varēs apmeklēt ekspozīciju, apskatīt centrā izvietoto Dagdas novada Ezernieku pagasta rokdarbnieces, Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils teritoriālās organizācijas biedres Tamāras Dorofejevas krustdūriena un pērlīšu izšuvumu tehnikā darinātās gleznas, piedalīties radošajā darbnīcā un izpildīt uzdevumus ar orientēšanās elementiem dabas izglītības centra un apkārtnes izzināšanai. Savukārt Jaundomes muižas vides izglītības centrā varēs ne tikai apskatīt ekspozīciju, bet arī nogaršot uz ugunskura vārīto Muižkunga zivju zupu.

Spied uz attēla, lai aplūkotu Ceļotājumu dienas programmu.

Rēzekniešiem un pilsētas viesiem tiek piedāvāta iespēja apmeklēt vairākus objektus, dodoties bezmaksas braucienā ar autobusu. Izbraukšana pulksten 9 no stāvlaukuma pie Rēzeknes "Rimi", Galdnieku ielā 8, braucienam iepriekš jāpiesakās pa tālruni 27892916.

Rāznas nacionālais parks ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, kur dabas un ainavas vērtības palīdz atklāt vairākos objektos izveidotā dabas tūrisma infrastruktūra: Andrupenes purva taka, Akmeņu taka, Lielā Liepukalna dabas taka un skatu tornis, atpūtas vieta Piloru ozolu audzē. Tūristu iecienīti objekti - Mākoņkalns, Andrupenes lauku sēta, Lūznavas muiža arī gaidīs apmeklētājus.

Plašāka informācija par Ceļotāju dienas aktivitātēm un īpašajiem piedāvājumiem pieejama DAP mājaslapā. Informācija izvietota arī Dagdas, Ludzas un Rēzeknes novadu tūrisma informācijas centros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!