Foto: Reuters/Scanpix
Bieži dzirdēts, ka draugi vai paziņas nopirkuši lidojuma biļetes uz fantastiskām pasaules vietām par zemāku cenu nekā vilciena biļete uz Latgali. Kā viņiem tas izdodas? Ir jāzina daži knifi, tad tas nebūs nekas neiespējams.

Iepirkšanās aviokompāniju mājaslapas

Visērtāk un ātrāk meklēt izdevīgākos piedāvājumus tieši aviokompāniju mājaslapās, jo lielākā daļa portālu, kas piedāvā salīdzināt cenas un iegādāties biļetes ar viņu palīdzību, pievieno papildu maksu par šo servisu. Turklāt cenas šādos portālos ļoti atšķiras. Otrkārt, noteikti ir vērts regulāri apskatīt aviokompāniju piedāvātās cenas un sekot līdzi izdevīgajiem piedāvājumiem, jo daudzas no tām reizi vai divas nedēļā maina cenas un, ja zināms, kurās dienā tas notiek, iespējams atrast pašas lētākās biļetes.

Elastīgs ceļošanas laiks

Ja nav konkrētu datumu, kad plānots lidot, noteikti būs iespējams ietaupīt naudu – tas ir pamatprincips lētai ceļošanai. Biļešu cenas vienmēr ietekmē nedēļas diena, kad paredzēs doties ceļā – darbdienās lidot būs lētāk, svarīga arī ceļošanas sezona – ja ceļojuma galamērķī nav, tā saucamā, tūrisma sezona, visskaistākās pasaules vietas iespējams apceļot pat uz pusi lētāk. Cenas mainās pat atkarībā no diennakts laikiem – lidojumiem agrāk no rīta un vēlu vakarā biļetes var iegādāties izdevīgāk. Tāpat, bieži biļetes ir lētākas, ja iegādātas ilgu laiku pirms ceļojuma.

Lidojumi no dažādām lidostām

Tā kā cenas no viena un tā paša galamērķa atkarīgas no lidkompānijas, kas to piedāvā, tad nenāks par ļaunu pārbaudīt, vai no tuvumā esošajām lidostām ceļot nav lētāk. Tomēr šeit jāņem vērā arī tas, ka pilsētās, kur ir vairākas lidostas, nokļūšana uz citu lidostu, lai turpinātu ceļu no turienes, var būt dārgāka, nekā biļešu cenu starpība.

Atgādinājumi un jaunumu saņemšana

Vēl viens labs veids, kā uzzināt par izdevīgākajiem piedāvājumiem ir pieteikšanās aviokompāniju un tūrisma aģentūru jaunumu saņemšanai, jo tie kalpos kā atgādinājums, ka pieejams jauns cenu piedāvājums vai akcija. Tāpat viedtālruņos iegūt aplikācijas, kas informē par lētu aviobiļešu parādīšanos, tāpat iespējams izvēlēties galamērķi, cenu un laiku, kurā vēlaties lidot, un e-pastā vai soctīklos saņemt paziņojumu ikreiz, kad parādīsies, kas atbilstošs. Noderēt var arī pieteikšanās pēdējā brīža piedāvājumiem, bet tad gan vienmēr pie rokas jātur sakrāmēta ceļasoma, lai dotos ceļā uzreiz.

Jāpievērš uzmanība gala cenai

Lai arī pērkot biļetes internetā, pārdevējiem ir jāuzrāda gala cena, kurā iekļauti lidostu nodokļi, vienmēr jāpārliecinās, vai kādā brīdī, noformējot pirkumu, cenai nav pievienoti pakalpojumi, kas ir par papildu maksu un ko nemaz nevēlaties saņemt – sēdvietu rezervācija, apdrošināšana vai kas cits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!