Foto: Publicitātes foto
Cilvēku sacensības gars ir nenogurdināms, tādēļ sacīkstes tiek rīkotas it visā – arī skriešanā kamieļu mugurā. "Delfi Ceļojumi" sniedz ieskatu mūsdienu kamieļu skriešanās sacensībās Austrālijā.

Kamieļu skriešanās sacīkstes ir pavisam nopietns un profesionāls sporta veids, kas ir populārs tādās valstīs kā Pakistāna, Ēģipte, Saūda Arābija, Apvienotie Arābu Emirāti un Austrālija. Sprinta distancēs šie dzīvnieki spēj skriet ar ātrumu 65 kilometri stundā, turklāt tie ir arī ļoti izturīgi, jo ar ātrumu 40 kilometri stundā kamieļi spēj skriet veselu stundu. Austrālijā kamieļu skriešanās sacensības ir populārs sporta veids un izklaides pasākums, kas piesaista daudz tūristu un kurā līdzīgi kā zirgu skriešanās sacīkstēs tiek liktas likmes uz iespējamo uzvarētāju.

Vienas no ievērojamākajām sacensībām ir "The Boulia Desert Sands", kas jau 13 gadus notiek jūlija trešajā nedēļas nogalē un uzvarētājiem piedāvā iespaidīgas naudas balvas. Jūlija vidū notiek arī Austrālijas otras lielākās kamieļu skriešanās sacīkstes "Alice Springs Camel Cup", kas piedāvā plašu izklaides programmu visai ģimenei.

Tomēr viss vēl nav palaists garām. Austrālijas austrumu pusē, mazajā Taras pilsētā šajā nedēļas nogalē, no 2. līdz 4. augustam norisināsies Taras kultūras un kamieļu skriešanās sacīkšu festivāls, kas ik gadu piesaista vairāk kā 6000 cilvēku no visas Austrālijas.

Sestdien festivāla apmeklētāji varēs just līdzi 6 kamieļu skrējieniem 400 metrus garā distancē, savukārt svētdien notiks 6 skrējieni 600 metrus garā distancē. Sacīkšu uzvarētāji tiks apbalvoti ar naudas balvām. Savukārt visā pārējā laikā varēs vērot, kā arī piedalīties dažādās aktivitātēs, kas ļaus iepazīt kultūru no visiem pasaules nostūriem.

3 dienas garajās svinībās notiks virkne pasākumu, kas ļaus baudīt dažādus svešzemju ēdienus, mākslu un kultūru. Festivāla apmeklētāji varēs vērot austrumu cīņas mākslu paraugdemonstrējumus, Bolivudas dejotāju uzstāšanos, ceļojošā cirka priekšnesumus, vēderdejotāju dejas, kā arī japāņu bundzinieku uzstāšanos. Visās festivāla dienās uzstāsies arī lērums dažādu muzikantu, kas festivāla dalībniekus izdancinās līdz vēlai naktij.

Savukārt 31. augustā kamieļu skriešanās sacīkstes notiks arī nelielajā Mičelas pilsētā, kas atrodas aptuveni 300 kilometrus uz rietumiem no Taras. Šajā dienā notiks 5 kamieļu skrējieni un to uzvarētāji tiks apbalvoti ar naudas balvām, kā arī iegūs ceļazīmi uz "Alice Springs Camel Cup" sacensībām. Pirms katra no skrējieniem notiks kamieļu izsole un to jaunie īpašnieki varēs izvēlēties sev tīkamu jātnieku. Brīvajos brīžos pasākuma apmeklētājus izklaidēs dzīvā mūzika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!