Foto: Vida Press

Ķīna slavena ar saviem tehniskajiem risinājumiem un sasniegumiem. Nedēļas nogalē oficiāli atklāts vēl viens – ātrvilciena G2021 maršruts. Vilciens jau iesaukts par sudraba lodi un savieno Džendžo pilsētu Henaņas provincē ar Laņdžou Gaņsu provincē. Attālums starp abām minētajām pilsētām ir vairāk nekā tūkstotis kilometru, un vilciens spēj to veikt ātrāk nekā piecās stundās, raksta "Vida Press".

Foto: Vida Press

Salīdzinājumam "Google maps" piedāvātais aprēķins, braucot ar auto, rāda, ka ceļu labākajā gadījumā var veikt 12 stundās un 29 minūtēs, bet ar lidmašīnu – stundā un četrdesmit minūtēs. Tas, pierēķinot klāt laiku, kas jāpavada lidostā, aizņems gandrīz tikpat daudz kā brauciens vilcienā.

Foto: Vida Press

Ātrvilciena satiksme oficiāli atklāta 9. jūlijā. Pašlaik atklāts gandrīz viss iecerētais ātrvilciena maršruts cauri Ķīnas vidienei, kas savieno Hožou, Džendžou, Siaņu, Baoji un Laņdžou. Tā kopējais garums ir 1363 kilometri.

Foto: Vida Press

Kā raksta "Railwaygazette.com", pašlaik izbūvēti vairāk nekā 93 procenti no tā. Tā būvniecība uzsākta 2005. gadā.

Foto: Vida Press

Jaunais vilciens sasniedz 350 kilometru ātrumu stundā, un tam ir astoņi vagoni, kuros ir 576 sēdvietas, raksta "Railwaygazette.com".

Foto: Vida Press

Atklāšanas braucienā pasažierus izklaidēja tradicionālos ķīniešu tērpos ģērbti mākslinieki, rādot priekšnesumus, kas saistīti ar vēsturisko zīda ceļu, raksta "xdz.com". Pirmie tā braucieni izpārdoti ļoti ātri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!