Foto: Vida Press
Ķīnā satiksmei atvērts pasaules augstākais tilts. Tā būvniecībai bija nepieciešami trīs gadi, un tilta celtniecība tika pabeigta 2016. gada septembrī, ziņo "BBC". Tilts ved pāri iespaidīgajai Beipanas upes ielejai Guidžou provincē Ķīnas dienvidos.

Tas ir vanšu tilts, kura augstums sasniedz 565 metrus, bet garums – 1341 metrus. Šajā projektā ieguldīts vairāk nekā miljards juaņu jeb 143,47 miljoni eiro. Tilts ir daļa no šosejas, kas savieno Handžou pilsētu Džedzjanas provincē ar Ruili pilsētu Juņnaņas provincē, ziņo CCTV.

Foto: Vida Press

Būvniecībā bijuši iesaistīti vairāk nekā 1000 inženieri un celtnieki. Jaunais tilts palīdzēšot saīsināt arī ceļu no Liupanshui Guidžou provincē līdz Huanvei (Xuanwei) Juņnaņas provincē – ja iepriekš ceļā bija jāpavada vairāk nekā piecas stundas, tad tagad tas prasīs mazāk nekā divas.

Foto: Vida Press

Pašlaik Ķīna ir mājvieta astoņiem augstākajiem tiltiem pasaulē. Nesen ziņojām, ka uzsākta jauna stikla gājēju tilta būvniecība, kas izskatīsies gluži vai neredzams, bet 21. augustā Ķīnā tika atklāts pasaules augstākais un garākais gājēju tilts ar stikla grīdu, kas gan pēc nedēļas tika slēgts lielās apmeklētāju intereses dēļ. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!