Foto: Vida Press

Meksikas Kopera kanjonā (Copper Canyon) plānots atklāt kokteiļu bāru, kas piestiprināts pie augstas klints, bet pa tā stikla grīdu varēšot nolūkoties desmitiem metru dziļi kanjonā.

Kokteiļu malkošana tur kādam varētu šķist kā drosmes pārbaude, jo stikla grīda kvadrātveidīgajā celtnē atradīsies vairāku desmitu metru augstumā, raksta The Daily Mail. Jauno iestādījuma plānus jau paguvuši uzslavēt arī lielākie pasaules mediji.

Foto: Vida Press

Bāra dizaina ideja pieder arhitektu firmai "Tall Arquitectos". Celtne atradīsies augstu virs koku galotnēm un no tās pavēršoties skats uz 246 metrus augsto ūdenskritumu (Cascada de Basaseach). Futūriskā izskata ēka pie klints sienas plānota divos stāvos – zemākajā atradīsies bārs, kur pasniegšot kokteiļus, bet, kad būšot pierasts pie augstuma un nomierināti nervi, varēšot atpūsties otrajā stāvā, kur atradīsies atpūtas zona ar baseinu, kam arī būs stikla grīda, līdz ar to varētu būt sajūta, ka lido, nevis peldi.

Foto: Vida Press

Tomēr, lai arī plāni izskatās grandiozi, iespējams, šis projekts tomēr nekad neieraudzīs dienasgaismu, jo pret to jau iebilduši vides aizstāvji - celtniecībai kanjonā varētu būt negatīvas ekoloģiskas sekas, raksta Weburbanist.com.

Jāpiebilst, ka pašlaik augstākais restorāns atrodas Dubaijas debesskrāpī Burj Khalifa 122. stāvā, bet baseins – Singapūrā. Par to vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!