Foto: Publicitātes foto

Līgo svētku nedēļā Kuldīgas novadā ļaudis aicināti iesaistīties dažādas darbnīcas, apmeklēt teātra uzvedumus vai izdejoties kārtīgās zaļumballēs, portālam "Delfi" pastāstīja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Signeta Lapiņa.

Kuldīgas vecais rātsnams ikvienam piedāvās iesaistīties dažādās aktivitātēs un darbnīcās, atzīmē pašvaldības pārstāve.

Jau 18. jūnijā pulksten 18 pieaugušajiem būs iespēja piedalīties garšīgajā rabarberu un jāņogu zefīru meistarklasē (dalība – 10 eiro); 20. jūnijā 17.00 interesenti aicināti apmeklēt izstādes "paSAULES dvēsele" atklāšanu ar mālotāju Madaru Bartkeviču un koka pavēlnieku Rinaldu Dunduru (izstāde būs apskatāma līdz 29. jūlijam). Savukārt pēc izstādes atklāšanas, 17.30, Kristīne Šimpermane aicinās pievienoties vasaras ziedu ziepju darbnīcā (dalība – 4 eiro). Tāpat no 20. līdz 23. jūnijam Vecajā rātsnamā apskatāma rožu ziedu ekpresizstāde no Lapiņu ģimenes dārza.

Savukārt 23. jūnijā, Līgo vakarā, tradicionāli Jāņuguni iedegs Pilsētas dārzā. 22.22 varēs noskatīties teatralizētu uzvedumu "Šo zaļo alus krūzi mēs tukšosim pa..." Pasākumu vadīs un tajā piedalīsies šādi līgotāji: Kārlēns, Ieviņa, Rūdis – Latvijas Nacionālā teātra aktieri Uldis Siliņš, Laura Siliņa, Jurģis Spulenieks, jauniešu teātris "Focus" (režisore Daiga Pirtniece), sieviešu koris "Gaisma" un jauniešu koris "Lai top!" (diriģente Jana Paipa), VPDK "Bandava" (vadītāja Ramona Irbe), folkloras kopa "Nārbuļi" (vadītāja Alīda Štromane), uzveduma režisore Daiga Pirtniece, skaņu un gaismu mākslinieks Dainis Āboliņš.

Pēc uzveduma Pilsētas dārzā līdz pat pulksten 3 – zaļumballe, spēlēs grupa "LaBamba". Ieeja pasākumā – bez maksas.

Līgo svētkiem gardumus un dažādus labumus Lapiņa aicina iegādāties Jāņu tirgū 22. jūnijā no pulksten 11 līdz 18 Pilsētas laukumā. Tāpat dažādas veltes piedāvās amatnieki, tautas lietišķās mākslas studijas, mākslinieki un individuālie meistari, ekoloģiski tīru un Latvijā audzētu pārtikas produktu ražotāji, kā arī našķu tirgotāji. Skanēs dziesmas, valdīs radoša atmosfēra, varēs pīt un iegādāties Jāņu vainagus, būs siers, alus un kvass, pīrāgi un rauši, sola Kuldīgas pašvaldības pārstāve. Tāpat netrūks arī praktiskas nodarbes bērniem un pieaugušajiem.

Kā "Tūrismagidam" atklāja Lapiņa, pilsētas ielās un parkos valdīs svētku noskaņa. Jau no 18. jūnija Liepājas ielu visā garumā rotās tradicionālie Jāņu vārti, bet uz dažiem no tiem uzdrukātie Jāņu pantiņi aicinās ielūkoties interesantās vietās un sētās: Liepājas ielā 3b ("Stender's" sētā) un Liepājas ielā 10, Torņa ielā 8 jeb Kliņģera sētā, Liepājas ielā pie Vulkāna stenda un Semināra parkā.

Šeit interesenti atradīs lielformāta Jāņu galdu, siena zārdu ar papardēm un Jāņubērnu nozaudētajiem apaviem, Līgosvētku projekcijas, vietām kokos un malu malās spīdēs jāņtārpiņi. Semināra parkā būs salaidušies lielie putniņi, kuru treļļus dzirdēs gan dienas, gan nakts laikā, norāda Lapiņa. Dekoratīvi gaismas kubi ar izzāģētām latvju zīmēm izgaismosies dažādās krāsās un attēlos ugunskura liesmas. Pilsētas laukuma skvērā būs izveidota stilizēta latvju lauku sēta ar žogu, aku un meijām, kas interesentus tā vien aicinās nobildēties, uzsver pašvaldības pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!