Foto: Artis Gustovskis
Kurzemes plānošanas reģions ar apmācībām Grobiņā 25. oktobrī aizsāks semināru ciklu "Kurši. Tūrisma produkta veidošana", uz kuru aicināts ikviens interesents. Kopumā Kurzemes reģionā notiks 12 bezmaksas apmācību semināri ar mērķi – izmantot vēstures faktus, radot interesantu vai unikālu tūrisma piedāvājumu, tāpēc uz sarunām tiks aicināti Latvijas izcilākie vēsturnieki, bet pieredzē dalīsies nozares eksperti un veiksmīgi tūrisma uzņēmēji, pastāstīja projekta vadītāja Aiva Jakovela.

Pirmajā apmācību seminārā Grobiņā profesors Juris Tālivaldis Urtāns stāstīs par kuršu jūrā braukšanu, jo nostāsti vēsta, ka kurši esot bijuši vareni jūrasbraucēji. Turpinājumā vēsturnieks un rekonstruētās 12. gadsimta Tērvetes koka pils saimnieks Normunds Jērums dalīsies pieredzē, kā, izmantojot savas zināšanas vēsturē, radīt ceļotāju iecienītu tūrisma objektu un organizēt ikgadēju pasākumu – Zemgaļu svētkus. Semināra noslēgumā aktīvā tūrisma centra "Kuršu vikingu apmetne" vadītājs Raimonds Reinis stāstīs kā vēsturi iedzīvināt aktīvā tūrisma piedāvājumā, tāpat iepazīstinās ar Grobiņas arheoloģisko ansambli, kas ir iekļauts Latvijas UNESCO sarakstā un pieteikts nominācijai uz pasaules mantojuma statusa iegūšanu.

Foto: Artis Gustovskis

Savukārt 9. novembrī Kuldīgas novada Turlavā meklēsim atbildes uz jautājumiem par kuršu ķoniņiem – kas viņi bija, vai unikālais ķoniņu statuss ir vērtība mūsdienās, vai nostāstiem bagātā Ķoniņciema Elku birzs ir interesants un pievilcīgs tūrisma objekts ceļotājiem. Šajā dienā ar priekšlasījumiem uzstāsies profesore Janīna Kursīte-Pakule, stāstot par kuršu ķoniņiem mūsdienās, bet vēsturnieks Agris Dzenis atskatīsies uz kuršu ķoniņiem vēsturē.

Aktuālā informācija par semināriem un pieteikšanās Kurzemes plānošanas reģiona mājaslapā. Vietu skaits ierobežots.

Apmācību semināru ciklu "Kurši. Tūrisma produkta veidošana" organizē Kurzemes plānošanas reģions projekta "Tūrisma maršruts "Baltu ceļš"" laikā, ko finansē Eiropas Savienības "Interreg" Latvijas – Lietuvas programma 2014. – 2020. gadam. Starptautiskais tūrisma maršruts "Baltu ceļš" top kā kopprojekts ar partneriem Lietuvā un Zemgalē un tajā tiks izceltas ar kuršu, zemgaļu un sēļu vēsturi saistāmās liecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!