Foto: Publicitātes attēli
"Kurzemes Democentrs" var oficiāli lepoties ar piešķirto zinātnes un tehnoloģiju muzeja statusu. Tā ir vēl viena interesanta vieta, ko apmeklēt tepat Latvijā un tajā bērniem, kā arī pieaugušajiem aizraujošā veidā iespējams izzināt un izprast dažādas sarežģītas, bet būtiskas lietas.

"Kurzemes Democentrs" ekspozīcijas atrodas Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā un ir atvērtas publiskai apskatei. Nesen esošo ekspozīciju papildinājuši jauni eksponāti – viesmīlīgais robots Robis, dancojošais Rīgas bebrs jeb papildinātā realitāte, ačgārnās brilles un interaktīvā projekciju siena. 

Tiem, kas vēl nezina, jāpaskaidro, ka Democentrs ir interaktīvs centrs, kas bērniem, jauniešiem un ikvienam interesentam piedāvā aktīvu, aizraujošu, izzinošu un interesantu piedzīvojumu, iepazīstot tehnoloģiju pasauli. Apmeklētāji tur, piemēram, var izbaudīt veselīgu sacensības garu, ar domu spēku kosmosā palaižot raķeti, stāsta Augsto tehnoloģiju parka pārstāve Madara Grinvalde. Rekorda uzstādītājiem esot sarūpētas arī īpašas pārsteiguma balviņas. Tikpat jautru un aizraujošu piedzīvojumu piedāvā arī interaktīvie fotostendi, kas Kurzemes Democentra viesiem ļauj nofotografēties kopā ar Ventspils tūrisma objektiem, iejusties prinča Viljama mīļotās Keitas Midltones lomā vai citos slavenību tēlos, kā arī ieraudzīt sevi kosmosā.

Foto: Publicitātes attēli

Zinātnes un tehnoloģiju muzeja mērķis esot sniegt zināšanas apmeklētājiem par Kurzemē ražotiem tehnoloģiskiem produktiem, kā arī ar interaktīvu ekspozīciju, radošu darbnīcu un citu izglītojošu pasākumu palīdzību veicināt bērnu un jauniešu interesi par tehnoloģijām un ietekmēt karjeras izvēli par labu inženierzinātnēm un dabas zinātnēm.

Jaunajā muzejā gaidītas ne vien Latvijas skolēnu grupas, bet arī ģimenes ar bērniem un, protams, pieaugušie, kas vēlas interesantā un nebijušā veidā atgriezties savā jaunībā un ļauties zinātkāres atklāsmes "aha" momentiem, iepazīstoties ar dažādiem Kurzemē ražotiem produktiem un tehnoloģiskiem risinājumiem.

Plašāka informācija par Kurzemes Democentru pieejama mājaslapā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!