Foto: Reuters/Scanpix
ASV, Lasvegasā svinīgi atklāts 550 pēdas (168 metrus) augstais "High Roller" - augstākais panorāmas rats pasaulē, vēstī ārvalstu mediji.

Lasvegasa vienmēr bijusi zināma kā vieta, kur ir koncentrēts viss, kas ir vislielākais, visaugstākais, visiespaidīgākais utt utt. Ar jauno panorāmas ratu Lasvegasas iespējas paceltas jaunā līmenī visās nozīmēs, pavēstījuši projekta autori un iniciatori.

Jaunā konstrukcija pamatīgi izmainījusi pilsētas panorāmas skatu, konkurējot ar tādām līdz šim ievērojamākajām būvēm kā "Paris Hotel" un "Casino's Eiffel Tower".

Visi līdzšinējie pasaules rekordi šajā sfērā nu ir krituši - "High Roller" ir pārspējis visus savus konkurentus citviet pasaulē. Aptuveni 51 stāvu augstais rats ir augstāks nekā "Flyer" Singapūrā, "The Star of Nanchang" Ķīnā un arī slavenais Londonas panorāmas rats jeb "Londonas acs" nu ir palicis ēnā.

Jaunajā konnstrukcijā var ietilpt līdz pat 1120 cilvēkiem vienlaicīgi, kas, pacelti galvu reibinošā augstumā, tagad var vērot Lasvegas iespaidīgo panorāmu no augšas. Jaunā būve jau nodēvēta par sava žanra arhitektūras un inženiermākslas brīnumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!