Indonēzija paziņojusi, ka ieviesusi bezvīzu režīmu ar 169 valstīm. To starpā ir arī Latvija, Lietuva un Iguanija.

Indonēzijas prezidents Džoko Vidodo (Joko Widodo) paziņojis par prezidentālas regulas parakstīšanu, kas garantēs bezvīzu ieceļošanas kārtību ar vēl 79 valstīm, raksta Lankabusinessonline.com. Kopumā tagad vīzas, lai ieceļotu Indonēzijā nevajag 169 valstu pilsoņiem.

Līgumi par bezvīzu ieceļošanas kārtību paredz, ka valstī drīkst ieceļot un uzturēties bez vīzas, ja ceļojuma mērķis ir īslaicīga privāta vizīte vai tūrisms. Ja valstī plānots uzturēties, lai mācītos vai strādātu, kā arī dzīvotu ilgāku laiku, jau iepriekš ir jānoformē vīza valsts vēstniecībā.

"Bezvīzu ieceļošanas kārtība ļauj valstī uzturēties līdz 30 dienām, un to nevar izmainīt uz kāda cita veida pastāvīgu uzturēšanos," teikts Indonēzijas Imigrācijas dienesta paziņojumā. "Ārzemnieki no 169 valstīm var iebraukt un izbraukt no Indonēzijas pa 124 kontrolpunktiem lidostās, jūras ostās un cietzemes robežpunktos."

Ja ar 30 dienu uzturēšanos ir par maz, ceļotāji var pieteikties iebraukšanas vīzai (to piešķir uz 30 dienām un var pagarināt vēl uz 30) vai ceļojuma vīzai.

Latvija bija pirmā no Baltijas valstīm, ar kuru Indonēzija nodibināja diplomātiskās attiecības 1993. gada 25. augustā. Latvijas un Indonēzijas attiecības raksturojamas kā labas, taču mazaktīvas, teikts Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Šī gada 3. februārī Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā svinīgā ceremonijā valsts prezidents Džoko Vidodo akreditēja Latvijas vēstnieci Indonēzijas Republikā Baibu Braži, kas kļuvusi par pirmo Latvijas vēstnieci šajā valstī, ar rezidences vietu Rīgā. Baiba Braže ir Ārlietu ministrijas direkcijas vadītāja.

Ārlietu ministrijas ieteikumus un brīdinājumus ceļotājiem, kas dodas uz Indonēziju, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!