Foto: Publicitātes foto

Jūnijā jau 25. reizi tiks noskaidroti izcilākie sasniegumi pasaules tūrisma un viesmīlības nozarē, un šogad Eiropas izcilo panākumu vidū ir arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta un Ziemeļvalstu ceļojumu blogeru apvienības kopīgais digitālā mārketinga projekts, stāsta LIAA pārstāve Inta Briede.

Jau kopš 12. marta tīmekļa vietnē "Worldtravelawards" katrs var nobalsot par labāko nominantu, tā paužot simpātijas un atbalstu kādam no darbiem, tostarp arī pašu valsts mārketinga kampaņai.

Augstais nozares apbalvojums "World Travel Award" tika izveidots 1993. gadā, lai noskaidrotu ceļojumu, tūrisma un viesmīlības nozares augstākos sasniegumus visā pasaulē, kā arī apbalvotu nozares izcilākos profesionāļus.

Apbalvojumi tiek piešķirti dažādās kategorijās un mērogos. Latvijas tūrisma projekts ir nominēts kategorijā "Europe's Leading Tourism Development Project 2018" jeb "Eiropas vadošais tūrisma attīstības projekts 2018". Šajā kategorijā nominēti arī "Bydgoszcz Water", "Industry and Craft Trail TeH2O Costa Navarino" un "Greece Passadiços do Paiva" (Arouca UNESCO Global Geopark). Savukārt Eiropas labāko viesnīcu kategorijā nominēta nesen atklātā viesnīca "Grand Hotel Kempinski Riga", konkurējot ar vēl 17 naktsmītnēm. Vairāk lasiet šeit.

Konkursā pieteiktā Latvijas tūrisma attīstības projekta pamatā ir digitālā mārketinga kampaņa "#LatviaRoadTrip", kuras laikā Ziemeļvalstu blogeri apceļoja Kurzemi, Vidzemi un Latgali dažādos maršrutos un laikos.

Redzētais un piedzīvotais Latvijā pārtapa publikācijās braucienu dalībnieku blogu vietnēs un ir plaši atspoguļots populārākajos sociālajos tīklos ("Twitter", "Facebook", "Instagram" u. c.). Radīts arī video sadarbībā ar "Storytravelers".

Ziemeļvalstu blogeri savās publikācijās pauduši gandarījumu par Latviju kā apceļošanas vērtu, savdabīgu zemi, kuras cilvēki dzīvo ciešā saskarsmē ar dabu un ir uzticīgi pagātnes tradīcijām, stāsta Briede.

Arī reģionu un novadu tūrisma pārstāvji un pakalpojumu sniedzēji Latvijā šo projektu vērtējuši atzinīgi. Vairāk šeit.

Svinīgā "World Travel Awards" Eiropas konkursa apbalvošanas ceremonija notiks 30. jūnijā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!