Foto: Publicitātes foto

Tumšajos ziemas vakaros tik ļoti gribas gaismu un siltumu. Un vēl gribas sūtīt ar roku rakstītas apsveikuma kartītes kā senāk. Dažkārt, nejauši atverot koferi, kas bēniņos noputējis daudzus gadus, ieraugi lelli, ko Ziemassvētku vecītis bija nolicis zem eglītes, gribas atcerēties bērnību un atsaukt atmiņā tās sajūtas, kad mēs vēl ticējām brīnumiem. Tāda iespēja šoziem ir Aizputē.

No 15. decembra līdz nākamā gada 27. februārim Aizputes novada Tūrisma informācijas un mūžizglītības centrā ir apskatāma Leļļu mākslas muzeja ceļojošā kofermājiņu Ziemassvētku izstāde "Ieskaties brīnumā".

Foto: Publicitātes foto

Leļļu Mākslas muzejs, 2012. gadā zaudējot telpas, ir izveidojis vairākas ceļojošās izstādes, kas nu jau vairākus gadu veiksmīgi ceļo gan pa Eiropas valstīm, gan iepriecina skatītājus Latvijas muzejos un izstāžu zālēs. Pašlaik šādas izstādes ir "Kofermājiņu ceļojums", "Senās sērkociņkastītes un etiķetes", "Senie rokdarbi, apģērbi un apavi", "Unikāla seno grāmatu un atklātnīšu kolekcija" un citas. Visas izstādes vienmēr papildina arī muzeja īpašnieces, dizaineres, profesionālas leļļu mākslinieces - Ināras Liepas autordarbi.

Foto: Publicitātes foto

Ziemassvētku izstādē "Ieskaties brīnumā" izgaismotos seno laiku koferos sēž bērnības laiku lelles, lāči, sadzīves priekšmeti un Ziemassvētku atribūtika, kas atgriež mūs tālā pagātnē un dod iespēju katram pašam ieraudzīt un sacerēt savu stāstu par Ziemassvētku brīnumu.

Izstādes mākslinieki, Ināra Liepa un Uldis Liepa, veidojot ekspozīciju, izmanto senus 18. un 19. gadsimta priekšmetus, attēlojot dažādas sadzīves ainiņas no seno rotaļlietu dzīves.

Ieeja izstādē ir bez maksas.

Vairāk informācijas: www.dollart.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!