Foto: Shutterstock

Ceļojums, lai iepirktos? Kāpēc ne? Kā likums - izpārdošanu laiks Eiropas modīgajās galvaspilsētās sākas vasaras vidū. Slaveni iepirkšanās centri, nelieli butiki, interneta veikali - visi sola grandiozas atlaides līdz pat 80 procentiem. Tas jau ir iemesls, lai dotos ceļā!

Kad tieši sākas izpārdošanas Berlīnē, Parīzē un Milānā? Šis jautājums īpaši interesē tos, kam patīk apvienot ceļošanu un iepirkšanos, kā arī tos, kas nēsā "standarta" izmēra drēbes un apavus. Tas nozīmē, ka ejošo izmēru medības nevar atstāt uz izpārdošanas beigām.  Īpaši šopaholiķiem resurss CNTraveller.ru sastādījis sezonas izpārdošanu kalendāru Eiropas valstīs.

Francija - no jūnija vidus līdz jūlija beigām. Lielākajā daļā veikalu un universālveikalu atlaižu sezona sākas 25. jūnijā un ilgst piecas nedēļas. Nica lielajiem izpārdošanu priekiem pievienojas vēlāk - tur izpārdošana sāksies 2. jūlijā.

Anglija, Londona - no jūnija vidus līdz jūlija vidum. Tajā pašā laika posmā izpārdošanas sākas arī Lielbritānijas interneta veikalos, piemēram, Asos un All Saints.

Somija - no jūnija beigām līdz jūlija beigām.

Itālija - no jūlija sākuma līdz augusta vidum. Te iepirkšanās prieku sākuma datums un pasākuma ilgums atkarīgs no reģiona. Piemēram, Romā izpārdošanas izstiepjas uz sešām nedēļām, Turīnā - astoņām.

Beļģija - no jūlija sākuma līdz beigām.

Vācija - no jūlija vidus līdz mēneša beigām.

Spānija - no jūlija sākuma līdz augusta beigām. Tāpat kā Itālijā, izpārdošanas lielākajās Spānijas pilsētās sākas dažādās dienās. Tomēr atšķirība būs niecīga - pāris dienas šurp vai turp, ne vairāk.

Grieķija - no jūlija vidus līdz augusta beigām.

Bulgārija - no jūlija beigām, ilgst ne vairāk kā mēnesi.

Austrija - no jūlija sākuma līdz augusta beigām.

Polija, Dānija, Nīderlande, Slovākija un Slovēnija - no jūnija līdz augusta beigām.

Ungārija - no vasaras vidus līdz rudens sākumam.

Rumānija - no augusta sākuma līdz oktobra beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!