Šajā nedēļas nogalē visā Latvijā paredzēti dažādi ar Lieldienām saistīti pasākumi. Arī Gulbenes novads aicina doties ārpus mājas un iepazīt dažādas interesantas vietas. Par pasākumiem citur Latvijā lasiet šeit.

Stāmerienas pagastā jau 30. martā pulksten 11 varēs aktīvi darboties orientēšanās sacensībās "Meklējot Lieldienas", bet 1.aprīlī pulksten 13 zaķis Garausis aicina uz Lieldienu svētkiem, kur notiks olu ripināšana, spēles un rotaļas, un putnu būrīšu gatavošana.

31. martā Gulbenes – Alūksnes bānītis aicina uz Papardes staciju, kur notiks Lieldienu olimpiskās spēles. Lieldienu zaķi pārbaudīs viesu spēku, ašumu un precizitāti. Izbraukšana no Gulbenes stacijas pulksten 13. Vairāk lasiet šeit.

Ja vēlies parādīt savas krāsotās olas citiem, tad 31. martā pulksten 12 dodies uz Kalnienu, kur notiks izstāde "Ola-2018" un citas jautras sacensības un atrakcijas. Saimniecība "Dzelzavieši" Stāmerienas pagastā 1. aprīlī no pulksten 12 aicina uz Lieldienu jampadraci, kur notiks šūpošanās, olu kaujas, ripināšanas un citas aktivitātes bērniem. Saimniecība arī piedāvā izjādes ar zirgiem un senlietu ekspozīcijas apskati.

Ja starp Lieldienu lustēm vēlies nesteidzīgi atpūsties, tad 31. martā dodies uz Stāmerienas pili, kas no pulksten 9 līdz 16 būs atvērta apmeklētājiem. Tajā varēs iepazīt pils un tās apbūves vēsturi, uzzināt par baronu fon Volfu dzimtu, kas ilgus gadus bijuši pils īpašnieki. Vairāk par Gulbenes "mazo Šveici" Stāmerienu lasiet šeit.

Lejasciema pagastā 31. martā no pulksten 13 notiks Lieldienu lustes ar muzikālu izrādi, dejām un radošajām darbnīcām. Lejasciema kultūrvēsturiskā mantojuma un tradīciju centrā var aplūkot Lejasciema senos darba rīkus un sadzīves priekšmetus. Tirzas upes malā apskatāmi Lejasciema dižakmeņu gulbji, vietā, kur savulaik bija tilts pār Tirzas upi. Dodoties apskatīt objektu, ar savu līdzpaņemto akmentiņu var papildināt iesākto akmeņu krāvumu – kopu veidošanu.

Gulbenes pilsētā 1. aprīlī pulksten 12 Spārītes parkā notiks Lieldienu lustes bērniem. Turpat var apskatīt arī 18 latvju zīmju vēstījumu taku, kas izvietota ap Svēto ezeru. Savukārt Lizuma pagasts 1. aprīlī pulksten 12 aicina uz LV100 Lielās dienas svinībām "Lieldieniņas še atbrauca ar raibām oliņām", kur varēs dziedāt un dancot kopā ar Gulbenes novada folkloras kopām, lauku kapelu un amatnieku kopu "Laipa".

Koku alejas, kas slejas gar ceļiem, atgādina par baronu laikiem, bet Lizuma muižas pilī, kuras tornī atrodas Lizuma vidusskolas novadpētniecības muzejs, var iepazīties ar pagasta vēsturi. Ja vēlies apskatīt vienu no skaistākajām neogotikas stilā celtajām baznīcām Latvijā, piestāj pie Velēnas ev. luteriskās baznīcas, kas celta no laukakmeņiem jau 19. gadsimtā.

Iepazīsti Gulbenes novadu Lieldienu brīvdienās, apmeklējot šos un citus pasākumus. Plašāku informāciju par tūrisma pakalpojumiem var apskatīt www.visitgulbene.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!