Sociālajos tīklos nesen parādījušies nelieli video ar nosaukumu "Krazy LT", kas, asprātīgi izmantojot slavenus "Zvaigžņu karu" un "Gredzenu pavēlnieka" tēlus, rāda Lietuvas skaistākās vietas.

Jūnija sākumā "Youtube" vietnē parādījās video , kurā burvis Gendalfs no Džona Ronalda Rūela Tolkīna slavenā darba "Gredzenu pavēlnieks" ekranizējuma pamostas iespaidīgā, pamestā karjerā, bet pēc tam ceļo pa Lietuvu, kas, episkai mūzikai skanot, izrādīta kā sāgā aprakstītā Visuszeme, pa kuru ceļoja burvis, rūķi un hobiti. Burvis te atrod neskartu dabas skaistumu, bet sastopas arī ar apslēptiem draudiem, kam drošsirdīgi stājas pretī. Izcelta valsts skaistā daba un vēsture, rādot Ventas reģionālo parku Lietuvā, skatu torņus un citas ievērības cienīgas vietas. Arī citi ceļotāji tiek aicināti doties uz Lietuvu - "maģijas un pārsteigumu valsti".

Savukārt pirms dažām dienām publiskots otrais video, kur Lietuvu apceļo Dārts Veiders no "Zvaigžņu kariem", kas ieradies atvaļinājumā un ceļu sāk no Molētas skatu torņa.

Video autors ir "LaisvėsTV". Un videoklipi vietnē "YouTube" kopā skatīti jau gandrīz 100 tūkstošus reižu.

Jāatgādina, ka Lietuva pirms neilga laika piedzīvoja visai lielu neveiksmi savā reklāmas kampaņā. Vairāk par to lasiet šeit.

Nesen arī Latvija sāka reklāmas kampaņu ar oriģināliem vēstījumiem ārvalstu tūristiem. Tā gan izpelnījās ļoti dažādas atsauksmes no profesionāļiem un skatītājiem. Par to vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!