14. jūlijā, tradicionāli jau septīto gadu pēc kārtas, Līgatnes takās notiks komandu orientēšanās un izklaides spēle "Alu gājējs 2018". Šajā spēlē dalībnieki varēs ko vairāk uzzināt par īpašajos alu pagrabos turētajiem labumiem, kurus gadsimtu gaitā glabāja līgatnieši, kā arī atrast un iepazīt mazāk zināmas novada un tā tuvākās apkārtnes vietas.

Komandas varēs sacensties ne tikai ātrumā un attapībā, bet arī zināšanās un prasmēs. Kontrolpunkti, atzīmēti ar īpašām zīmēm, būs ne tikai alas, klintis, un populāri tūrisma objekti, bet arī mazpazīstamas un pat aizmirstas vietas.

Interesanti būs ne tikai komandām, kas piedalīsies orientēšanās un izklaides spēlēs, bet arī vietējiem novada iedzīvotājiem.

Iespējams pieteikties trīs maršrutos:

  • "Lielais alu gājējs" (aptuveni 90 kilometri) paredzēts komandām (1 – 7 cilvēki) ar automašīnām, kontrolpunkti izvietoti visa novada teritorijā.
  • "Velo alu gājējs" ( aptuveni 35 kilometri) paredzēts komandām (1 – 7 cilvēki) ar velosipēdiem, kontrolpunkti izvietoti pilsētas centrā un 6 kilometru rādiusā ap to.
  • "Mazais alu gājējs" (aptuveni 4 kilometri) paredzēts kājām gājēju komandām (1 – 7 cilvēki) pilsētas centra teritorijā uz laiku. Sevišķi gaidītas ģimenes ar bērniem.

Nepieciešamie rekvizīti: komandas nosaukums un noformējums, fotoaparāts vai mobilais telefons ar iebūvētu fotokameru, labs garastāvoklis, ērti apavi, attiecīgi maršrutam paredzētie pārvietošanās līdzeķļi – auto vai velosipēdi, kā arī šā gada "odziņa" – savas komandas apavu pāris, kurš pasākuma laikā tik novietots kopējā izstādē kultūras namā. Katrai komandai jāatnes viens apavu pāris (čības, balles kurpes un siltie zābaki neskaitīsies), var būt nedaudz panēsāts (uz galda neliksim). Pēc sacensībām apavi tiks atdoti atpakaļ.

Starts pie Līgatnes tūrisma informācijas centra, Spriņģu ielā 2, no pulksten 11 (atkarībā no pārvietošanās veida), finišs līdz pulksten 16 pie kultūras nama. Veiklākajiem un zinošākajiem –vērtīgas balvas tūrisma inventāra izskatā, kā arī novada uzņēmēju specbalvas. Pēc finiša dalībnieki varēs baudīt Līgatnes alu pagrabu labumu zupu. Apbalvošanas ceremonija un "Alu gājēju 2018" kopbilde pulksten 17.

Pieteikšanās pa tālruni 64153169, 29189707, e-pasts: info@visitligatne.lv. Vairāk informācijas meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!