Foto: Publicitātes foto
Latvijas dzimšanas dienā – 18. novembrī – Likteņdārzā no pulksten 15 notiks tradicionālais saulrieta sagaidīšanas pasākums, un šogad tā laikā pulksten 16 tiks iedegti 18 ugunskuri, Latvijas simtgadi ieskandinot, pastāstīja "Likteņdārza" valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Līdz 18. novembrim notiek arī atbalsta akcija Likteņdārza draugu alejai "Sasildi Latviju". Tās laikā iespējams reģistrēt un dāvināt bruģakmeņus, atbalstot Likteņdārza kā Latvijas simtgades dāvanas tapšanu. Šogad Likteņdārza draugu alejai ir pievienoti bruģakmeņi ar visu Latvijas prezidentu un viņu dzīvesbiedru vārdiem.

Latvijas dzimšanas diena Likteņdārza amfiteātrī, skaistajā vietā pie Daugavas, tradicionāli tiks svinēta, visiem kopīgi dziedot Latvijas himnu, klausoties "Kokneses fonds" padomes priekšsēdētāja Viļa Vītola uzrunu, skatoties Jūrmalas tautas deju kolektīvu "Zālīte" un "Vēlreiz" koncertu, baudot Kokneses dzejnieces Ārijas Āres radīto dzejoļu skaistumu, liekot svecītes Latvijas kontūras formā, sagaidot saulrietu ar simbolisko astoņpadsmit ugunskuru iedegšanu.

Īpašs notikums būs Likteņdārza amfiteātra labās puses gājēju tiltiņa atklāšanas pasākums – tas tapis ar Rīgas Rotari kluba, Jurija Šteinbuka iniciatīvu un Latvijas Rotari klubu finansiālu atbalstu. Gājēju tilts ļaus Likteņdārza apmeklētājiem no amfiteātra turpināt dārza apskati uz Skatu terases pusi.

Likteņdārza draugu alejā 18. novembrī būs iespējams apskatīt visus līdz šī gada 24. septembrim reģistrētos bruģakmeņus. Savukārt akcijas "Sasildi Latviju" laikā reģistrētie bruģakmeņi tiks pievienoti draugu alejai 2018. gada pavasarī.

Akcijas "Sasildi Latvija" ietvaros līdz 18. novembrim ir iespējams reģistrēt sev, draugiem un ģimenei bruģakmeņus kā atbalstu Likteņdārza draugu alejas turpināšanai. Viens bruģakmens maksā 15 eiro, reģistrēt var gan ar vārdu, uzvārdu, gan bez uzraksta. Katrs atbalstītājs saņem akcijas organizatoru simbolisku pateicību kā apliecinājumu dalībai Likteņdārza draugu ceļa īstenošanā. Likteņdārza draugu alejā šobrīd ir reģistrēti 23 350 bruģakmeņi un ir iebruģēta piektā daļa no 113 000 plānotajiem bruģakmeņiem.

18. novembra pasākuma apmeklētāji aicināti ņemt līdzi svecītes, būs iespējams sasildīties ar siltu tēju. Ieeja pasākumā par ziedojumiem. Valsts svētku novakare ir īpašs vakars Likteņdārzā, jo tieši Latvijas neatkarības dienā tā amfiteātra centrā jau no paša ceļa sākuma simboliski redzams saulriets. Iespējams, vērts sākt jaunu ģimenes tradīciju un tieši šajā dienā doties uz Likteņdārzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!