Nedēļu pirms Ziemassvētkiem Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs ietērpsies svētku rotā, kļūdams par īstu Ziemassvētku brīnumzemi – no 16. līdz 18. decembrim tur notiks Ziemassvētku tirdziņš. Tur varēšot ne vien baudīt dabu un modināt līksmo svētku sajūtu, bet arī bez lieka stresa sagādāt visas nepieciešamās dāvanas saviem mīļajiem, informēja LU Mediju un mārketinga centrā.

Tirdziņā sarūpētos labumus piedāvās vietējie amatnieki, zemnieki, labdarības un vides organizācijas, kā arī LU Biznesa inkubatora dalībnieki.

Iedvesmu svētku rotājumiem varēs gūt floristikas darbu izstādē Palmu mājas foajē. Izmantojot Botāniskā dārza augus, sēklas, augļus un citus dabas materiālus, rotājumus izveidojuši Rīgas Dabaszinību skolas floristikas skoliņas audzēkņi un LU Botāniskā dārza darbinieki.

Bērniem būs pieejama radošā darbnīca, kā arī izjādes ar poniju – sestdien un svētdien no pulksten 11 līdz 14.

Botāniskais dārzs tirdziņa laikā apskatāms bez maksas, paredzētas arī ekskursijas pa Tropu palmu māju un kultūras programma.

16. decembrī pulksten 18 un 19 notiks bezmaksas ekskursija pa augu mājām kopā ar dārza gidu.

Sestdien, 17. decembrī, pulksten 11, 12, 16.30, 17 un 17.30 paredzētas stundu garas ekskursijas pa augu mājām (maksa 2 eiro, tikšanās ar gidu pie dārza kases). Savukārt pulksten 15 notiks postfolkloras grupas "Daba San" koncerts "Puzurpasaka" Ziemas Saulgriežu noskaņās Palmu mājā. Ieeja bez maksas.

Svētdien, 18. decembrī, pulksten 12 līdz14.30 Palmu mājā uzstāsies Rīgas Improvizācijas teātra studijas "KIKIT" mākslinieki ar izrādi "KIKIT Palmās" kopā ar ģitāristu Kasparu Niklasonu. Ieeja bez maksas.

Tirdziņš darbosies:

  • 16. decembrī no pulksten 16 līdz 21.
  • 17. decembrī no pulksten 10 līdz 21.
  • 18. decembrī no pulksten 10 līdz 16.

Informācija par Ziemassvētku tirdziņu: www.botanika.lu.lv

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2.

No 1. oktobra līdz 31. martam dārzs apmeklētājiem ir atvērts no pulksten 10 līdz 16. Ieejas maksa Botāniskajā dārzā ārpus Ziemassvētku tirdziņa darba laika: skolēniem – eiro, studentiem un pensionāriem – 1,5 eiro, pieaugušajiem – 2 eiro. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, LU studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!