Foto: Publicitātes foto

Nu jau vairāk nekā pirms 30 gadiem sākusies tradīcija Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejā Alūksnes novadā septembra otrajā sestdienā svinēt Pļaujas svētkus. Arī šogad 9. septembrī Ates muzejs ikvienu aicina ciemos uz dziedāšanu, dancošanu, andelēšanos un rudens darbu darīšanu Vidzemes zemnieku lauku sētā, informē Alūksnes novada pašvaldības pārstāve Evita Aploka.

No pulksten 11 visā muzeja teritorijā sāksies svētku atklāšanas pasākums, kam sekos lauku sētai raksturīgo rudens darbu darīšana – ceps maizi un skābēs kāpostus, gatavos stērķeli un sviedīs medu, kuls labību, apstrādās linus, kals, mals un darīs citus lauku darbus, kurus svētku apmeklētāji varēs ne tikai vērot, bet arī izmēģināt paši savām rokām.

Par latvisku gaisotni rūpēsies Jaunlaicenes folkloras kopa "Putnis", Medņevas folkloras kopa un Briežuciema etnogrāfiskais ansamblis, kas gan iesaistīsies dažādu darbu darīšanā, gan arī priecēs svētku apmeklētājus ar skanīgiem dziedājumiem.

Svētkos ar saviem tautas lietišķās mākslas darbiem piedalīsies studijas "Kalme" (Alūksne), "Sagša" (Gulbene) un "Smiltene" (Smiltene), Uģis Puzulis ar pārvietojamo keramikas darbnīcu, Ēriks Kanaviņš ar amatnieka darbnīcu, būs radošas darbnīcas bērniem, umurkumurs, darbošanās kopā ar floristu un daudz citu aktivitāšu.

No pulksten 11 līdz 16 notiks arī mājražotāju un amatnieku tirdziņš.

Ieeja: pieaugušajiem – 3 eiro, skolēniem – 1,50 eiro, ģimenes biļete – 7 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!