Foto: Shutterstock
Atzīmējot vasaras beigas un rudens atnākšanu, 26. augustā pulksten 12 Babītes novada kultūrizglītības centra filiāles "Vietvalži" skvērā tiks svinēti pirmie Salas pagasta Sīpolu svētki.

Kultūrizglītības centra filiāles "Vietvalži" kultūras pasākumu organizatore Sabīne Upeniece: "Ceru, ka "Sīpolu svētki" būs jauna Babītes novada iedzīvotāju tradīcija, kurā ar teātra izrādēm, koncertiem, sīpolu gadatirgu, bērnu stūrīti, sīpolu kapāšanas čempionātu, kopīgu zupas vārīšanu uz ugunskura un vēl daudz citām aktivitātēm atvadīsimies no vasaras un sagaidīsim rudeni kopā!"

Programmā:

  • svinīga svētku atklāšanas ceremonija, uzstāsies "Cālis 2018" laureāti;
  • Liepājas ceļojošā leļļu teātra interaktīvā izrāde bērniem "Klinķīša piedzīvojumi";
  • Babītes novada amatierteātra "Kalambūrs" topošās izrādes "Astoņas mīlošās" priekšskatījums;
  • Vēsturisko tērpu teātra "Pūra lāde" izrāde;
  • Laumas Matules solo koncerts;
  • Ozolnieku novada amatierteātra izrāde "Bagātā brūte";
  • Pasākumā laikā tiks atklāta Latvijas Nacionālā vēstures muzeja izstāde "Latvija. Zeme. Tauta. Valsts." un prezentēti digitālās ekspozīcijas "Burvju spogulis" jaunie stāsti.

Un kas gan tie būtu par Sīpolu svētkiem bez sīpolu kapāšanas čempionāta? Par sīpolu kapātāja čempiona titulu būs iespēja pacīnīties sacensībās, būs arī dažādi citi konkursi un aktivitātes. Kā jau svētkiem piedien, garšas kārpiņas varēs palutināt ar gardu uz ugunskura vārītu zupu.

Gan lieli, gan mazi varēs piedalīties dažādās darbnīcās, arī izgatavot putnu barotavas un putnu būrīšus, ko nest uz mājām, un tikt pie krāšņiem hennas tetovējumiem. Pasākuma laikā notiks amatnieku, stādaudzētāju un mājražotāju tirdziņš "Sīpolu gadatirgus", kur varēs iegādāties dažāda veida koku, krūmu un peoniju stādus, mākslinieku – rotkaļu etnogrāfiskās rotas, suvenīrus, koka un tekstila izstrādājumus ar Latvijas simboliku, koka mēbeles, rotaļlietas, no Latvijas ogām un augļiem ražotus vīnus un mērces, medu, garšvielas, konservējumus, saldējuma kokteiļus, pumperniķeļus, sklandraušus un citus gardumus. Uz tirdziņu sabrauks vairāk nekā 20 tirgotāji no visas Latvijas. Darbosies kafejnīcas. Mazākajiem pasākuma apmeklētājiem būs pieejams bērnu rotaļu stūrītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!