Aizputes novada Tūrisma informācijas un Mūžizglītības centrs sadarbībā ar ornitologu Ritvaru Rekmani 7. un 8. oktobrī aicina doties pārgājienos Aizputes un Apriķu apkārtnē, un vērot gājputnus, kuri jau sākuši posties ceļam uz siltākām zemēm. Pārgājienu laikā būs iespēja iepazīt dažādas putnu sugas un to dzīves vietas, kā arī dzirdēt interesantus stāstus par putniem, kas dzīvo mūsu mežos un parkos.

Pārgājienu laiki:

7. oktobrī no pulksten 9 līdz 12 Aizpute (Misiņkalna dabas parks un Tebras upe). Pulcēšanās pie Aizputes novada Tūrisma informācijas centra Atmodas ielā 16.

7. oktobrī no pulksten 13 līdz 16 Gaiļu dīķi un apkārtne. Pulcēšanās pie Gaiļu dīķa (3 kilometrus no Aizputes pa autoceļu P112 Kuldīgas virzienā).

8. oktobrī no pulksten 10 līdz 13 Apriķi un apkārtne. Pulcēšanās pie Mazdzērves dīķa (3,5 kilometrus no Apriķiem pa autoceļu V1192 Cīravas virzienā).

Organizatori aicina dalībniekus nodrošināties ar vēju un mitrumu aizturošu apģērbu un pārgājienam piemērotiem apaviem, kā arī, iespēju robežās, ar savu binokli un fotoaparātu.

Pārgājiena maršruti, kā arī citi putnu vērošanas maršruti apskatāmi un pieejami šeit.

Migrantu vērošanai pieteikties Aizputes novada TIC, Atmodas ielā 16, pa e-pastu turisms@aizpute.lv vai zvanot 28617307 līdz 6. oktobrim. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta (vietu skaits ierobežots). Dalība – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!