Foto: Publicitātes foto
Sākot ar kosmiskām tēmām veltītu treileri, beidzot ar namiņu ezera vidū – lūk, nelielas naktsmītnes, kas ceļojumu var padarīt vēl brīnumaināku un piedzīvojumiem bagātāku. Turklāt jāņem vērā, ka tās nemaz nav dārgākas par klasisku viesnīcu, ja, plānojot atpūtu, svarīgs arī budžeta jautājums, savukārt skats un izjūtas, tajās apmetoties, gan būs nesalīdzināmi labākas nekā ierastajā tūristu viesnīcas istabiņā.

Tiem, kuriem svarīga piedzīvojumu sajūta, rezervāciju portāls "Sawday's Canopy & Stars" nosaucis 10 naktsmītnes Eiropā, kas būtu jāizbauda jau nākamajā ceļojumā, jo tās ir īpaši unikālas un savdabīgas.

Jāpiebilst gan, ka, tā kā topu veidojusi britu interneta vietne, lielākā daļa naktsmītņu ir meklējamas Apvienotajā Karalistē.

“Lilla Stugan” Vusteršīrā, Lielbritānijā

Foto: Publicitātes foto

Šo nelielo kotedžu (Lilla Stugan – mazā kotedža zviedru valodā) radīt iedvesmojušas atmiņas par vasarām Zviedrijā, stāsta namiņa īpašnieki. Martins un Annika ik gadu vasaras pavadījuši savā namiņā Zviedrijā, bet vēlāk izlēmuši arī Anglijā uzcelt mājiņu, kas atgādina cukura un piparkūku celtni pasakā par Ansīti un Grietiņu.

Namiņš Apvienotās Karalistes pašā sirdī ir lieliska vieta, kur paslēpties romantiskā divvientulībā, raksta "Mail Online".

Foto: Publicitātes foto

Nakšņošana diviem cilvēkiem tur izmaksās 80 mārciņas jeb 93,50 eiro.

www.canopyandstars.co.uk/britain/england/worcestershire/lilla-stugan

Inari ezera māja uz ledus Somijā

Foto: Publicitātes foto

Ik gadu Inari ezeru pārklāj ledus, un tieši tajā brīdī tas pārvēršas par brīnumainu atpūtas vietu – tur tiek novietots neliels namiņš uz slēpēm. Mazās naktsmājas kļūst par lielisku vietu, kur baudīt dabas skaistumu un vērot zvaigznes.

Namiņu uz nepieciešamo vietu tās īpašnieks Esko pārvieto ar sniega moci.

Foto: Publicitātes foto

Ceļotāji siltumā un ar visām ērtībām var baudīt ziemeļu ainavu vai nodoties zemledus makšķerēšanai dienā, lai vēlāk atpūstos. Namiņu apkurina ar malku un, sēžot šādā romantiskā uguns liesmu gaismā, veiksmes gadījumā pa stikla griestiem iespējams vērot pat ziemeļblāzmu.

Foto: Publicitātes foto

Izmaksas nakšņošanai – sākot no 150 eiro diviem cilvēkiem. www.canopyandstars.co.uk/lakeinari

“Samsaget Hobbit House” Dordoņā, Francijā

Foto: Publicitātes foto

"Warwick Knight" Glosteršīrā, Lielbritānijā

Foto: Publicitātes foto

Kādreiz šis sudraba treileris ticis uzskatīts par savas klases rolsroisu, teikts naktsmītnes pieteikumā, bet tagad pārtapis ļoti ērtā atpūtas mājiņā, kur var apmesties divi pieaugušie un divi bērni.

"Warwick Knight" vagoniņā iespējams arī uzkāpt pa nelielām kāpnītēm uz jumta un laiski sacelt kājas gaisā, lai ar vīna glāzi rokā vērotu krītošas zvaigznes vai Severnas upes rāmo tecējumu.

Foto: Publicitātes foto

Bērniem paredzētas nelielas guļvietas pie griestiem, bet pieaugušajiem domāta divguļamā gulta, kas klāta ar smalkiem palagiem.

Foto: Publicitātes foto

Šajā naktsmītnē noteikts, ka minimālais apmešanās laiks ir divas naktis.
Cena sākot no 104 eiro (divām personām).

www.canopyandstars.co.uk/warwickknight

"Cobblenuts" Devonā, Lielbritānijā

Foto: Publicitātes foto

Šis ir vēl viens miniatūrs pasaku namiņš, ko turklāt ieskauj brīnišķīgs dārziņš. Guļbaļķu mājiņā viss ir mazs, bet ļoti ērts un mīlīgs. Neliela virtuvīte, tāds pats ēdamgaldiņš un vannasistaba. Bet namiņš būs īstā vieta, ja vēlaties mieru un klusumu – šeit ir gan grāmatu plaukts ar interesantu lasāmvielu, gan visas iespējas atpūsties, lasot dārzā vai pie iekurtas kamīnkrāsniņas ziemā, klausoties, kā dūdo uz tās uzliktā tējkanna.

Foto: Publicitātes foto

Minimālais apmešanās laiks šeit ir divas naktis.

Cena divām personām par nakti 110 eiro.

Foto: Publicitātes foto

www.canopyandstars.co.uk/cobblenuts

Āmuļu namiņš kokos Monmousšīrā, Lielbritānijā

Foto: Publicitātes foto

Sēžot šī namiņa balkonā, ar tālskati var vērot apkārt kūsājošo dzīvo dabu. Pēc tam iekurt dzīvu uguni un naktī lūkoties zvaigznēs, gūstot atelpu no ikdienas steigas. Kā zināms, āmuļi tiek uzskatīti par romantisku augu, zem kuriem pat Ziemassvētkos mēdz skūpstīties, tādēļ šī ir uzskatāma par ļoti romantisku vietu.

Foto: Publicitātes foto

Naktsmītnē starp koku zariem ir arī karaliska izmēra gulta un neliela virtuvīte, kur pagatavot brokastis. Savukārt dārzā atrodamas hipnotiskas skulptūras.

Foto: Publicitātes foto

Ja apnīk sēdēt starp koku zariem, vien dažu minūšu gājiena pa meža taku attālumā atrodas Kingstonas alus darītava, kurā saimnieko paši saimnieki un piedāvā ekskursijas ar degustācijām. Reizi mēnesī tur tiek organizēti arī malkas krāsnī ceptu picu vakari.

Minimālais apmešanās laiks šeit ir divas naktis. Cena divām personām – sākot no 142 eiro.

www.canopyandstars.co.uk

"Saltbox" Kentā, Lielbritānijā

Foto: Publicitātes foto

Namiņš, kura nosaukumu burtiski varētu tulkot kā "Sālstrauks", ir pavisam neliels un atrodas ekskluzīvā vietā – valsts nozīmes dabas rezervātā Anglijā. Tādējādi tur iespējams pavadīt nakti pilnīgi neskartas dabas ieskautā vidē.

Foto: Publicitātes foto

Šī ir moderna mājiņa, kuras guļamistabā ir liela divguļamā gulta, bet istabas siena ir no stikla, tādēļ acīm paveras neticams skats.

Guļot gultā, var vērot gan retus putnus un dzīvniekus, gan izbaudīt saulrietu vai negaisu. Omulību vairo dzīvās uguns pavards.

Foto: Publicitātes foto

Minimālais nakšņošanas laiks te ir divas naktis.

Cena: sākot no 126 eiro par nakti.

www.canopyandstars.co.uk/thesaltbox

"Offa's Pitch" Šropšīrā, Lielbritānijā

Foto: Publicitātes foto

Šis ir namiņš, kas atgādina milzīgu koka telti vai arī zemē paslēptu māju, kam virs zāles paceļas vien jumts.
Foto: Publicitātes foto

Iespējams, šī vieta var šķist vientulīga un noslēgta, bet ne laucinieciska, raksta "Mail Online". Tur atrodamas jaunākās tehnoloģijas, Wi Fi, dizaineru radītas mēbeles, luksusa vannasistaba, apsildāmas grīdas un daudzas citas ekstras, ko pirmajā brīdī pat nepamanīsiet, bet kas ļauj justies ērti.

Foto: Publicitātes foto

Kilometriem tālu no šīs vietas nav ne ielu apgaismojuma, ne satiksmes trokšņu, kas varētu traucēt mierīgai atpūtai. Kā uzsver zvaigžņu pētnieki, šī naktīs ir viena no tumšākajām vietām Anglijā, tādēļ ideāli piemērota debesu ķermeņu vērošanai.

Minimālais apmešanās ilgums šeit ir divas naktis. Cena sākot no 142 eiro.

www.canopyandstars.co.uk/offaspitch

"Chateau dans les Chenes" Ēro, Francijā

Foto: Publicitātes foto

Satriecoši skati un dzīvās uguns gaisma un siltums ir lietas, ko varat sagaidīt no šī namiņa, kura nosaukuma tulkojums ir visai lepns – "Ozolu pils". Jāpiebilst gan, ka, lai arī tas ir jauks un mājīgs, jārēķinās ar pavisam minimālām ērtībām – piemēram, sauso tualeti ārpus mājas, lauciniecisku virtuvi un tamlīdzīgām lietām.
Foto: Publicitātes foto

Tomēr Francijas dienvidos vienkāršā dzīve krietni atšķiras no Latvijas – šeit tā saistīta ar vakara saulrieta baudīšanu, skatoties uz gleznainiem kalniem un baudot vietējās vīna darītavas produkciju (pudele vietējā vīna ir iekļauta cenā)

Foto: Publicitātes foto

Mājiņā ir divas divguļamās gultas otrajā stāvā, kā arī izvelkams dīvāns – pirmajā.

Minimālais apmešanās laiks – trīs naktis.

Foto: Publicitātes foto

Cena pieciem cilvēkiem – sākot no 80 eiro par nakti.

www.canopyandstars.co.uk/chateaudansleschenes

"Airstream_01" Kentā, Lielbritānijā

Foto: Publicitātes foto

Šī naktsmītne iekārtota klasiskā amerikāņu 1973. gada busiņā, kas novietots augstākajā Peines fermas punktā. No mazās naktsmītnes paveras lielisks skats, īpaši tiem, kas uzkāpj uz kādreizējā braucamā jumta.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!