Foto: Publicitātes foto

No 22. līdz 26. septembrim ikviens tiek aicināts doties aizraujošā un izzinošā ceļojumā - 9. Daugavpils Zinātnes festivālā, kura laikā, iesaistoties dažādās aktivitātēs, saprotamā veidā varēs iepazīt zinātni, kā arī apskatīt jauno Daugavpils Universitātes korpusu.

Nedēļas laikā Daugavpils Universitātes korpusi kļūs par zinātnes un jaunatklāsmes centru, kurā varēs modelēt kristālus, iepazīt zinātnisko laboratoriju ikdienas darba ritējumu, darboties meistarklasēs, piedalīties lekcijās, spēlēs un konkursos, apgūstot daudz jaunu un interesantu zināšanu.
"Zinātnes festivāls ļauj iepazīt zinātnes pasauli, pavērot, kā tā tiek izmantota mūsu ikdienas dzīvē, uzzināt jaunus un pārsteidzošus faktus par labi zināmām un ierastām lietām un procesiem. Festivāla mērķis ir vienkāršā un uzskatāmā veidā izglītot sabiedrību par aktuālām zinātnes tēmām, rosināt jauniešus pievērsties zinātniskiem pētījumiem. Tā laikā ir paredzēti pasākumi dažādām mērķauditorijām - skolēniem, skolotājiem, studentiem, uzņēmējiem," Daugavpils Universitātes Zinātņu prorektore Inese Kokina.

9. Daugavpils Zinātnes festivāls piedāvās dažādas izstādes, interaktīvās aktivitātes un lekcijas, kas notiks arī jaunuzceltajā Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju mācību korpusā.

Īpašie festivāla viesi būs Francijas institūts Latvijā, kas sagatavojis izstādi "Zeme mūsu rokās". To līdz 24. septembrim varēs apskatīt Daugavpils Universitātē un tā vēstīs par dzīvi saskaņā ar apkārtesošo vidi, par patēriņu un ražošanu rītdienai, kā arī atbildīgu resursu pārvaldīšanu.
Savukārt L`OREAL Baltic, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija un Latvijas Zinātņu akadēmija aicina sabiedrību, īpaši jauniešus, iepazīt zinātni kā nozari, kurā iespējami augsti dzīves sasniegumi un veiksmīga karjera, aizrautība un nemitīga attīstība.

Zinātnes festivālu 26. septembrī no plkst. 17:00 līdz 22.00 noslēgs Zinātnieku nakts. Tās tēma šogad ir "Kristāli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!