Foto: Vida Press
Viena no neatņemamām ceļojuma sastāvdaļām ir apmešanās viesnīcā – vietā, kurā sakopot spēkus pēc garas dienas, lai saullēktā varētu doties jaunu piedzīvojumu medībās. Mūsdienās arvien populārākas kļuvušas viesnīcas, kuras savā būtībā kardināli atšķiras no "standarta" palikšanas vietām, un tas braucienam var piešķirt papildus nepieredzētas izjūtas.

Viesnīcu īpašnieki tūristu piesaistē arvien lielāku uzmanību pievērš vietas oriģinalitātei gan funkcionalitātes, gan ārējā izskata ziņā. Daudzas no tām šarmē ar savu greznību līdz pēdējai detaļai, turpretī citas pat nedaudz biedē ar netipiskiem risinājumiem.

Vai esi kādreiz domājis, ka varētu apmesties viesnīcā, kura iekārtota kā grāmatu skapis vai basģitāra? Varbūt tevi vairāk uzrunā viesnīcas uz ūdens, kuras izskatās kā peldošas salas? Viss ir iespējams, jo pasaulē ir ārkārtīgi daudz netipisku viesnīcu, kurās uzkavēšanās var pārvērsties veselā stāstā.

Japānā, piemēram, ir iespēja palikt viesnīcā, kura ir nemitīgā kustībā – tā iekārtota skatu vilcienā, kurš mēro ceļu no punkta A uz punktu B. Vēl šajā valstī atklāta viesnīca, kura ierīkota grāmatu skapī, un literatūras mīļotāji tajā jutīsies kā "septītajās debesīs".

Arī daudzi pasaulslaveni mūziķi, sportisti un aktieri nolēmuši ierakstīt savu vārdu vēsturē arī viesnīcu sfērā, uzbūvējot sev piederošus atpūtas kompleksus. Par Krištianu Ronaldu, Roberto de Niro, Sofijas Rotaru un citu slavenību viesnīcām plašāk lasi šeit.

Iepazīsties ar dažādām neparastām viesnīcām pasaulē, kuras, iespējams, kalpos par galveno pamatojumu, kāpēc doties uz to vai citu zemeslodes malu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!