Foto: Publicitātes foto
Tiem, kam netīk aukstums, bet bobslejs tomēr šķiet aizraujošs, vērts doties uz Jamaiku, kur ir ne vien fantastiskas pludmales, neparastas ainavas un izcili kokteiļi, bet arī bobsleja trase džungļos.

Jamaikas olimpiskā bobsleja komanda ar savu piedalīšanos ziemas olimpiādēs nereti pārsteigusi, bet arī iedvesmojusi kilometru garas bobsleja trases tapšanu zaļajos kalnos, netālu no Dunnas upes ūdenskrituma parka.Trases nosaukums ir "Mystic Mountain Bobsled", un pa to, braucot diezgan lielā ātrumā, var pagūt pabaudīt gan džungļus, gan lielisku skatu uz ostu un tajā esošajiem milzu kruīza kuģiem, kas dodas atpūtas izbraucienos pa Karību jūru.

Vasaras bobsleja trase, kas atgādina arī pie mums iecienītos rodeļus, ir dabas parka un Očoriosas apkaimes iecienītākā atrakcija, raksta "Tripadvisor".

Foto: Publicitātes foto
Lai nokļūtu trases sākuma punktā, ar trošu pacēlāju jāuzbrauc kalnā, bet tur jāiesēžas nelielā, īpaši pielāgotā braucamajā uz sliedēm, kas atgādina boba un kamanu apvienojumu. Sliedes krustu šķērsu vijas pa kalnu un ļauj apmeklētājiem lielā ātrumā traukties lejā. Viduspunktā ir viens posms, kurā kamanas tiek nobremzētas, tad var pievērst skatu skaistai ainavai, kas paveras jūras pusē, un pēc tam atkal traukties cauri kokiem. Bobu var kontrolēt ar rokas bremzi. Pa ceļam braucēji tiek nofotografēti un vēlāk var iegādāties savu bildi.

Šajā atrakcijā var braukt ikviens, kas garāks par 1,17 metriem un vieglāks par 136 kilogramiem, teikts mājaslapā. Biļete pieaugušajiem izmaksā 46 ASV dolārus jeb 43,31 eiro.

Bobsleja trase Mistiskajā kalnā atrodas vien piecu minūšu attālumā no Dunnas upes ūdenskrituma kruīza kuģu piestātnes, teikts Jamaikas tūrisma portālā.

Jāpiebilst, ka parkā iespējams arī uzbraukt kalnā ar trošu pacēlāju un laisties lejā pa trosi, no vienas platformas uz otru, redzot lietusmežu no putna lidojuma. Tāpat pieejama arī biļete uz visām trim atrakcijām kopā.

Vairāk informācijas: www.visitjamaica.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!