Foto: Publicitātes foto
Šomēnes apritējis gads, kopš Marinabejā, Singapūrā, atklāts pasakains parks "Dārzi pie līča" ("Gardens by the Bay"), kur 101 hektārā britu uzņēmuma "Grant Associates" inženieri izveidojuši un izvietojuši 18 neparastus, fantastiski skaistus, gigantiskus kokus, šādā veidā diktējot jaunus ainavu arhitektūras noteikumus.

25 līdz 50 metrus augstās, neparastās koku konstrukcijas veidotas no metāla karkasiem, kuros sastādīti dažādi augi. 11 kokos ir iemontētas saules baterijas, kas nodrošina parka apgaismojumu vakaros un naktīs. Milzīgie mākslīgie koki veidoti tā, ka tajos uzkrājas lietus ūdens, kas vēlāk tiek izmantots dzīvo apstādījumu laistīšanai.

Lai apskatītu dārzu no augšas, iespējams izmantot eskalatoru un doties pastaigā pa laipvieda skatu laukumu, kas savieno koku stumbrus 22 metru augstumā.

"Superkoku" galotnēs ir iekārtojušies vairāki restorāni un veikaliņi. No skatu laipas var aplūkot arī citus interesantus objektus parkā - divus milzīgus biokupolus – Tropu mežu un Ziedu kupolu, kuros teju četru futbola laukumu platībā savākts ap 220 tūkstošiem augu no visas plašās pasaules, kā arī eksotiskā augļa - duriana - formā būvēto teātri "Esplanade", kurā ir teātra zāle ar 2000 skatītāju vietām, koncertzāle 1600 apmeklētājiem un biblotēka. No skatu laukuma var aplūkot arī līdzās parkam esoši debesskrāpi "Marina Bay Sands", izklaides centru, kā arī okeāna līci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!