Foto: Shutterstock

Stinivas pludmale Horvātijā šogad atzīta par labāko Eiropā. Apskatot fotogrāfijas, nav grūti uzminēt, kāpēc tā. Tā šogad saņēmusi prestižo Eiropas Labākā galamērķa (European Best Destinations) balvu pludmaļu kategorijā.

Arī pārējās topā iekļuvušās pludmales ir no Vidusjūras piekrastes – Spānijas, Grieķijas, Portugāles un Itālijas. Otrajā un trešajā vietā ierindotas "Tossa de mar" un "Concha" Spānijā, bet ceturtā ir Berlanga Portugālē, piecinieku noslēdz "Cala Acciarino" Korsikā. Visu topu var apskatīt šeit.

Foto: Shutterstock

Ja vēl neesat izvēlējušies galamērķi vasaras atvaļinājumam, Stiniva nebūs tas sliktākais variants, iesaka "The Daily Mail". Kristālskaidrs ūdens, dramatiskas klintis, satriecoši skaista pludmale – tas viss atrodams nelielās Visas salas dienvidu daļā, tādēļ šī pludmale aizsargāta ar nacionālo likumu kā dabas piemineklis. Turklāt tur aizmirstas visi ikdienas pienākumi, un klusums ir viens no šīs vietas lielākajiem trumpjiem, raksta "Daily Mail". Šī ir pati atpazīstamākā salas pludmale, kas arī nodrošinājusi tai pirmo vietu topā. Tā sasniedzama vien pa šauru taku, ejot kājām, vai no jūras puses – piebraucot ar laivu Rukavacas līcī. Tur pludmale gan ir pavisam neliela, bet ļoti gleznaina.

Arī citas Visas pludmales ir ne mazāk iespaidīgas un ne mazāk skaistas, tādēļ daudzviet šo salu dēvē par paradīzi zemes viras. Vislabāk salu iepazīt, noīrējot skuteri un izbraukājot tās nostūrus. Vērts apskatīt arī Visas (Vis) un Komizas pilsētas, kā arī doties uz ziemeļu daļu, kur atrodama vīna zeme Pliskopolje.

Kā nokļūt Visā

Lai nokļūtu salā un apskatītu brīnišķīgo Stinivas pludmali, jālido uz Splitu, un no turienes ar prāmi divās stundās iespējams nokļūt uz salas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!